Μεσοθεραπεία

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Σε βασικές γραμμές η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά μικροενέσεων ενδοεπιδερμικά. Οι ενέσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες και αμινοξέα που ενίονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, στο μεσόδερμα. Η θεραπεία αυτή ξεκίνησε το 1958 από το γάλλο Michel Pistor και έκτοτε εμφανίζονται πολλές παραλλαγές στην τεχνική αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Οι εγχύσεις ανέκαθεν γίνονταν από το χέρι του γιατρού σε κάθε σημείο και μόλις τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και ειδικά μηχανήματα (σαν πιστόλια) που λειτουργούν με ηλεκτρισμό και χρησιμοποιούν ένα σωληνάκι και ένα σύστημα με βελόνα. Η μια του άκρη αποτελείται από αποστειρωμένη βελόνα η οποία ενώνεται με το σωληνάκι που είναι γεμάτο με το κοκτέιλ υλικών που χρησιμοποιούνται.

Τι πρέπει να κάνετε πριν από τη θεραπεία;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη θεραπεία, ο γιατρός θα σας εξηγήσει τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Θα σας εξηγήσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχετε, τη μέθοδο της θεραπείας, τους κινδύνους και τους περιορισμούς. Επίσης θα σας αναφέρει το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η θεραπεία και το κόστος. Πριν τη συνεδρία της μεσοθεραπείας δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος περιορισμός στο φαγητό ή το ποτό. Πρέπει όμως να φροντίσετε για κάποια πράγματα τα οποία θα σας εξασφαλίσουν μια ασφαλή για εσάς θεραπεία.

Προτού φύγετε από το σπίτι σας για τη θεραπεία φροντίστε να αφαιρέσετε το make up σας, να μη φοράτε άρωμα και γενικά να έχετε το πρόσωπό σας καθαρό (αν η θεραπεία γίνει στο πρόσωπο). Αναβάλλετε τη θεραπεία αν είστε άρρωστοι, έχετε γρίπη, βήχα, εμετό, πονοκέφαλο ή οποιαδήποτε αδιαθεσία.

Επίσης σιγουρευτείτε σε συνεννόηση με το γιατρό σας ότι δεν έχετε καμία αλλεργία στα συστατικά του κοκτέιλ που θα χρησιμοποιηθεί. Φροντίστε να ρωτήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικό και ζητήστε να δείτε φωτογραφίες από προηγούμενες παρόμοιες θεραπείες άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξετε με βεβαιότητα στην τελική σας απόφαση είναι να είστε ενημερωμένοι για τις επιλογές που έχετε, τους κινδύνους της θεραπείας και τα πλεονεκτήματα της. Μεσοθεραπεία και ρυτίδες προσώπου: Εφόσον η γήρανση είναι μια διαδικασία που δεν μπορούμε να σταματήσουμε, η εξάλειψη των ρυτίδων αποτελεί τον μόνο τρόπο για να διατηρήσουμε μια νεανική και φρέσκια εμφάνιση.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό όπλο είτε για την πρόληψη των ρυτίδων σε νεαρές ηλικίες είτε για την καταπολέμησή τους όταν αυτές έχουν ήδη εμφανιστεί σε μεγαλύτερες ηλικίες. Με το ειδικό «πιστόλι» εγχύεται σε πολλαπλά σημεία σε όλο το πρόσωπο ένα κοκτέιλ από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 15 λεπτά και ανανεώνει το δέρμα βοηθώντας το να διατηρήσει ή να επανακτήσει την ελαστικότητά του. Ο συνδυασμός της θεραπείας αυτής με το ΒΟΤΟΧ μπορεί να επιτύχει την εξάλειψη των ρυτίδων και τη διατήρηση ενός νεανικού προσώπου.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος

………………………………………………………………………………………………………………….

VIDEO tv

………………………………………………………………………………………………………………….

VIDEO Θεραπείας

………………………………………………………………………………………………………………….

ΠΡΙΝ – ΜΕΤΑ

laser_fractional_prin-meta

………………………………………………………………………………………………………………….