“star.gr”: Στέλιος Αγγελίδης – Κυτταρίτιδα και η απόλυτη θεραπεία 3D SHAPE body!

Botox live – Σίσσυ Χριστίδου – Στέλιος Αγγελίδης – Mega One
September 18, 2017
“t-life”: Στέλιος Αγγελίδης – Laser, θεραπείες ομορφιάς και εγκυμοσύνη
October 18, 2017

“star.gr”: Στέλιος Αγγελίδης – Κυτταρίτιδα και η απόλυτη θεραπεία 3D SHAPE body!

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της εναπόθεσης νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, ανεξάρτητα αν έχουν λίγα ή παραπανίσια κιλά.

Σαφώς, η συσσώρευση τοπικού λίπους ευνοεί την εμφάνισή της ή επιδεινώνει την κατάστασή της. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή σε ορμονικές διαταραχές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής μας, καθώς και επιμονή και υπομονή. Η κυτταρίτιδα έχει επιπτώσεις σε περίπου 80% με 90% των γυναικών όλων των φυλών. Η φτωχή κυκλοφορία της λέμφου λόγω της συσσώρευσης του λίπους, και της έλλειψης άσκησης  ή της ρευστής διατήρησης της λέμφου συμβάλλει στο σχηματισμό κυτταρίτιδας, η οποία είναι επιφανειακή υπερλίπωση της επιδερμίδας.  Αυτό μπορεί να εξηγήσει το σχηματισμό κυτταρίτιδας σε μερικές γυναίκες που δεν είναι υπέρβαρες.

 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ 3D SHAPE body

Τι είναι Η θεραπεία αποτελεί με επεμβατική τεχνική που συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την υπέρυθρη ενέργεια και παράλληλα την αναρρόφηση και τη μηχανική πίεση με ειδικά rollers και αποσκοπεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.

Πως εξασφαλίζει η θεραπεία τα επιθυμητά αποτελέσματα; Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, απομονώνονται οι περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα και χαλάρωση, και σε αυτές μεταφέρεται η ενέργεια της υπέρυθρης και των ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του λιποκυττάρου με τελικό αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του. Ταυτόχρονα οι ραδιοσυχνότητες ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και οδηγούν στη σύσφιξη του χαλαρού δέρματος.

Αποτελέσματα Η θεραπεία οδηγεί σε συρρίκνωση του λιποκυττάρου και κατ’ επέκταση σε μείωση της κυτταρίτιδας και την απώλεια πόντων τοπικά, ενώ ταυτόχρονα
βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και συσφίγγει το χάλαρο δέρμα.Η αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας εξαρτάται και από την περιοχή του σώματος όπου εφαρμόζεται. Στα “εύκολα” σημεία ανήκει η κοιλιά. Ακολουθούν οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα και τα μπράτσα.

Τι τρέχει με τα λιποκύτταρα; Το δέρμα μας έχει τρεις στιβάδες (επιδερμίδα, χόριο, λιπώδη ιστό). Τα λιποκύτταρα βρίσκονται στον λιπώδη ιστό και μέχρι την ηλικία των 18 ετών αυξάνουν σε αριθμό. Στη συνέχεια,oταν παχαίνουμε, αυξάνουν σε όγκο. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου, οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης χάνουν τη συνοχή τους, με αποτέλεσμα το χόριο να λεπταίνει. Επίσης, με την ηλικία λεπταίνει το δέρμα και μειώνεται ο παράγοντας αύξησης της επιδερμίδας (που διατηρεί το πάχος του δέρματος). Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ότι διαγράφονται πιο έντονα τα λόβια (βουναλάκια) του λίπους κάτω από την επιδερμίδα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα διάφορα μηχανήματα κατά του λίπους ή της κυτταρίτιδας στοχεύουν στο χόριο και τον λιπώδη ιστό.

 • Θεραπεία Fractional Vacum Lift

“Είναι ένα μηχάνημα -εγκεκριμένο από τον FDA- που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι”

Πως δρα Το μηχάνημα διαθέτει 2 κυλίνδρους που κάνουν λεμφικό μασάζ.Πρακτικά, ‘’ενεργοποιουν’’ μηχανικά το δέρμα, γεγονός που θεωρείται ότι συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία της λέμφου, στην αιμάτωση της περιοχής και στο “ξεφούσκωμα” των διογκωμένων λιποκυττάρων. Παράλληλα, σε πρόσφατη γαλλική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, μέσω της μηχανικής καταπόνησης του λιπώδους ιστού, διεγείρονται οι υποδοχείς της λιπόλυσης (οι β-υποδοχείς των λιποκυττάρων).

Σε ποιες περιοχές του σώματος Στα “ψωμάκια”, την κοιλιά, τις γάμπες, τους μηρούς και τους γλουτούς.

Αποτελέσματα

 1.  Έχει φανεί αποτελεσματικό κυρίως κατά της κυτταρίτιδας.
 2.  Παράλληλα, όμως εκτιμάται ότι χάνονται και πόντοι, επειδή τα λιποκύτταρα “ξεφουσκώνουν”.
 3.  Την περίοδο των θεραπειών συνίσταται να πίνετε άφθονο νερό.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;  Για να διατηρήσετε το καλό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να τηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή, να ασκείστε και να αποφεύγετε τις μεγάλες αυξομειώσεις του βάρους. Επίσης, συνήθως συνιστώνται επαναληπτικές συνεδρίες για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

 • Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες

Πρόκειται για μια τεχνολογία που βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων που παράγουν θερμότητα. Η κύρια δράση τους θεωρείται ότι είναι η σύσφιγξη του δέρματος και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Συνέπεια αυτής της δράσης τους, όμως είναι ότι “χάνονται” και πόντοι. Υπάρχουν αρκετά μηχανήματα που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το είδος των ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπουν και τη δραστικότητά τους. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κάποια μηχανήματα είναι πιο δραστικά και απαιτούν μόνο 1 συνεδρία, ενώ άλλα ενεργούν πιο ήπια και ανώδυνα, οπότε απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.

 • Λιπόλυση με τη δύναμη των υπερήχων

Μία από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται κατά του τοπικού πάχους είναι οι υπέρηχοι. Οι ειδικοί εξηγούν ότι υπάρχουν πολλά είδη υπερήχων, με διαφορετικά μήκη κύματος και δράση.

Διαλύοντας τα λιποκύτταρα Μια κατηγορία υπερήχων που χρησιμοποιούνται στα μηχανήματα λιπόλυσης είναι οι υπέρηχοι υψηλής συχνότητας με μεγάλη ισχύ, που θεωρείται ότι καταστρέφουν το λιποκύτταρο.

Πως δρα Εκτιμάται ότι η δράση των υπερήχων φτάνει σε βαθος 1,5 εκ. στο δέρμα και διαλύει τη μεμβράνη των λιπποκυττάρων. Στη συνέχεια, το λίπος εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και καταλήγει στο συκώτι, όπου μεταβολίζεται. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μηχάνημα διαθέτει σύστημα εντοπισμού του λίπους ανά 3 χιλιοστά, το οποίο εξασφαλίζει την ομοιόμορφη παροχή της ενέργειας των υπερήχων στην περιοχή του σώματος όπου γίνεται η θεραπεία.

Πως γίνεται Επαλείφεται η περιοχή με το τζελ υπερήχων και, στη συνέχεια, ο ειδικός “περνά” την κεφαλή του μηχανήματος πάνω από στο δέρμα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα και απαιτούνται τουλάχιστον 3 συνεδρίες. Οι συνεδρίες γίνονται σε απόσταση 2-3 εβδομάδων μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να απορροφηθεί το λίπος από τον οργανισμό.

Περιοχές του σώματος Στα “ψωμάκια”, την κοιλιά και τη μέση.  Δεν εφαρμόζεται σε πιο λεπτά (με λίγο λίπος) σημεία του σώματος, όπως τα μπράτσα.

Αποτελεσματικότητα Εκτιμάται ότι συνολικά “χάνονται” 4-5 πόντοι. Το αποτέλεσμα θεωρείται μόνιμο, εφόσον προσέχετε το βάρος και τη διατροφή σας.

Το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καλύτερα αποτελέσματα με τις λιγότερες δυνατές συνεδρίες θα έχουν, όποια μέθοδο κι αν ακολουθήσουν:

Όσοι παρουσιάζουν μέτρια χαλάρωση και έχουν καλή ποιότητα δέρματος (δηλαδή, το δέρμα τους δεν είναι λεπτό και έχει ελαστικότητα).
Οι νεότεροι σε ηλικία (έως 50-55 ετών)
Οι γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση, επειδή το δέρμα τους είναι πιο ελαστικό σε σύγκριση με τους άνδρες.
Το προνόμιο αυτό, όμως, χάνεται στην εμμηνόπαυση, όπου το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό.

 • Οι δονήσεις που προκαλούν σύσφιξη

Αν και η τεχνολογία των ακουστικών παλμών δεν ταυτίζεται ακριβώς με αυτήν των υπερήχων, εντούτοις ο τρόπος δράσης τους είναι παρόμοιος.

Πως δρα Οι ακουστικοί παλμοί θεωρείται ότι ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία στον λιπώδη ιστό, βελτιώνουν τοπικά τον μεταβολισμό των λιποκυττάρων και τα “ξεφουσκώνουν”.

Πως γίνεται Η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία επαλείφεται με ειδικό τζελ υπερήχων και, στη συνέχεια, χρησιμοποιείται το μηχάνημα που κάνει κρούσεις (δονήσεις).

Κάθε συνεδρία διαρκεί 20′. Γίνονται

2 συνεδρίες την εβδομάδα. Μετά τη συνεδρία, συνίσταται η κατανάλωση υγρών. Συνολικά, απαιτούνται 6-10 συνεδρίες.

Σε ποιες περιοχές του σώματος Στα μπράτσα, τους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά.

Αποτελεσματικότητα Η κύρια δράση των ακουστικών παλμών, είναι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και η σύσφιγξη. Παράλληλα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να “χάσετε” 4-5 πόντους από την περιφέρεια.  Το αποτέλεσμα γίνεται αισθητό συνήθως μετά την 3η-4η συνεδρία και συντηρείται με μία επαναληπτική συνεδρία, η οποία καλό είναι να γίνεται κάθε 1-2 μήνες.

 • Τα συνδυαστικά μηχανήματα

Πολλοί ειδικοί συχνά καταφεύγουν στο συνδυασμό διαφορετικών μηχανημάτων, για καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Η τάση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τις κατασκευάστριες εταιρείες.  Γι’ αυτό και στην αγορά κυκλοφορούν πλέον τα λεγόμενα συνδυαστικά μηχανήματα, με δύο ή περισσότερες τεχνολογίες, τα οποία θεωρούνται μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας.

Πως δρα Οι υπέρηχοι δονούν την κυτταρική μεμβράνη των λιποκυττάρων ώστε να τη διασπάσουν, ενώ οι ραδιοσυχνότητες θεωρείται ότι εξασφαλίζουν τη σύσφιγξη του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι το δέρμα δεν θα χαλαρώσει μετά τη λιπόλυση.  Με άλλα λόγια, οι δύο τεχνολογίες (υπέρηχοι και ραδιοσυχνότητες) συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Πως γίνεται Ο ειδικός μετακινεί μια ειδική κεφαλή πάνω στην προβληματική περιοχή του δέρματος.  Μία συνεδρία διαρκεί από 30′ έως 1 ώρα και επαναλαμβάνεται κάθε 15 ημέρες. Το μεσοδιάστημα αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου ο οργανισμός να μεταβολίσει το πλεονάζον λίπος. Συνολικά, απαιτούνται 6 συνεδρίες. Επίσης, συνιστώνται επαναληπτικές συνεδρίες τον επόμενο χρόνο.

Σε ποιες περιοχές του σώματος Στα “ψωμάκια”, τους μηρούς, τα γόνατα (μέσα μέρος), την κοιλιά, τη μέση, την πλάτη και τα μπράτσα.

 • Σύσφιγξη με 3 τεχνολογίες

Πρόκειται για ένα μηχάνημα 3D SHAPE που συνδυάζει 3 τεχνολογίες: Την υπέρυθρη ακτινοβολία, τη (διπολική) ραδιοσυχνότητα και το μασάζ με κυλίνδρους.

Πως δρα Έχουμε ήδη αναφέρει ότι η μηχανική κίνηση των κυλίνδρων καταπονεί τον λιπώδη ιστό, ενώ οι ραδιοσυχνότητες εξασφαλίζουν σύσφιγξη. Όσον αφορά την υπέρυθρη ακτινοβολία, θεωρείται ότι προκαλεί σύσφιγξη μέσω της θερμότητας με την οποία “βομβαρδίζει” τα λιποκύτταρα.

Πως γίνεται Πρώτα γίνεται μια επάλειψη του δέρματος με ειδικές λοσιόν (π.χ. με καφεΐνη, εκχύλισμα αγκινάρας). Στη συνέχεια, ο ειδικός κάνει μασάζ με την κεφαλή του μηχανήματος στο δέρμα, έως ότου η συγκεκριμένη περιοχή του σώματος ζεσταθεί.  Οι συνεδρίες γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, 8-16 φορές συνολικά. Κάθε συνεδρία διαρκεί από 30′ έως 1 ώρα. Μετά από κάθε  συνεδρία, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε ιδιαίτερες οδηγίες.

Σε ποιες περιοχές του σώματος Στους γλουτούς, τους μηρούς, τα μπράτσα, την κοιλιά, τα “ψωμάκια” της πλάτης και το σαγόνι.

Αποτελεσματικότητα Το εν λόγω μηχάνημα θεωρείται ότι βελτιώνει τη λεμφική λειτουργία, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και τη σύσφιγξη του δέρματος. Παράλληλα, βοηθά στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους, αλλά για τη συντήρηση του αποτελέσματος απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες 1 φορά το μήνα.

Αποτελέσματα θεραπείας 

 1. Μείωση του τοπικού πάχους από τους μηρούς και τους γλουτούς
 2. Απώλεια πόντων στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης
 3. Σφριγηλή επιδερμίδα με θεραπείες σύσφιξης
 4. Λιποδιάλυση
 • Μεσοθεραπεία

Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι ένα βελτιωμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς μικροποσοτήτων δραστικών ουσιών. Στην παραδοσιακή μεσοθεραπεία η έγχυση ουσιών πραγματοποιείται με μικρο-ενέσεις στο χόριο και τη χρήση πολύ λεπτών βελονών.  Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια νέα, ανώδυνη τεχνική που καταργεί τη χρήση της βελόνας.

Πως εξασφαλίζει η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία τα επιθυμητά  αποτελέσματα; Η διείσδυση των ουσιών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων στην προς θεραπεία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα ψύχεται μέσω της κεφαλής του μηχανήματος. Η μη επεμβατική αυτή τεχνική επιτυγχάνει βαθειά διείσδυση στο λιπώδη ιστό ουσιών που προκαλούν υπεραιμία και βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες (Καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, κλπ) που έχουν λιπολυτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες και αποβλέπουν στην βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και στην αποδόμηση των λιποκυττάρων.

Αποτελέσματα

 1. Κυτταρίτιδα
 2. Τοπικό πάχος
 3. Επιδερμική σύσφιξη του σώματος
 4. Εξασφαλίζει ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά του αφυδατωμένου και ταλαιπωρημένου δέρματος
 5. Βαθιά ενυδάτωση
 6. Βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του δέρματος

Η μεσοθεραπεία είναι η πλέον σύγχρονη, έγκυρη μέθοδος για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη συσσώρευση τοπικού λίπους, την κυτταρίτιδα, την επιδερμική χαλάρωση και τη γήρανση. Αυτό το πολύτιμο εύρημα της ιατρικής έρευνας, υιοθετήθηκε από το παγκόσμιο star system και σήμερα πλέον είναι προσιτό σε όλους. Η μέθοδος στηρίζεται στην έγχυση μικρών ποσοτήτων φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, κι ένζυμα, στο χόριο, δηλαδή το μεσαίο στρώμα του δέρματος. Η θεραπεία δρα ενάντια στην τοπική συσσώρευση λίπους, την εκτεταμένη κυτταρίτιδα και την επιδερμική χαλάρωση. Τα στάδια της θεραπείας περιλαμβάνουν αποτοξινωτικό peeling, εφαρμογή του Microneedle Body Roller με λιπολυτικό serum και συσφιγκτική μάσκα. Τα συστατικά που πρωταγωνιστούν στη θεραπεία είναι το εκχύλισμα αγκινάρας, η καφεΐνη, το guarana, το rusco που καταπολεμά την τοπική συγκέντρωση λίπους, τα Α2 blockers για συνεχή, έντονη λιπόλυση και το Phytodermina Lifting.

Η Mesotherapy , είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ενεργοποιεί τις δυνάμεις του ίδιου του σώματος στην αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο “star.gr”