zita-group.com: SKINBOOSTERS: Μια νέα θεραπεία που κάνει το δέρμα να… ξαναγεννηθεί!

oknews.gr: Ροδόχρους νόσος: Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;
March 31, 2023
HELLO: Fillers: Be the better you!
May 23, 2023
oknews.gr: Ροδόχρους νόσος: Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;
March 31, 2023
HELLO: Fillers: Be the better you!
May 23, 2023

zita-group.com: SKINBOOSTERS: Μια νέα θεραπεία που κάνει το δέρμα να… ξαναγεννηθεί!

Αν η έλλειψη χρόνου είναι ο μόνος λόγος που δεν προλα βαίνεις να ασχοληθείς με το κεφάλαιο «ομορφιά, τότε σου έχουμε λύση… και λέγεται SKINBOOSTERS. Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή των γυναικών που η καριέρα σου είναι προτεραιότητα και πιστεύεις πως τίποτα άλλο δεν χωράει στο ήδη απαιτητικό σου πρόγραμμα, εμπιστεύσου τη γνώμη του ειδικού κι ετοιμάσου να γνωρίσεις την πιο εντυπωσιακή πλευρά του εαυτού σου!
Τα SKINBOOSTERS αποτελούν μια νέα κατηγορία ενέσιμων υλικών που ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν ένα υβρίδιο ανάμεσα στα fillers και τα μεσοθεραπευτικά διαλύματα.
Πρόκειται για μια νέα εκδοχή υαλουρονικού οξέος, διασταυρωμένου αλλά πιο λεπτόρρευστου, που -σε αντίθεση με το γνωστό αυξητικό υλικό που δίνει όγκο στο δέρμα εγχύεται προκειμένου να χαρίσει ενυδάτωση για αρκετούς μήνες. Τα νέα αυτά υλικά περιέχουν ενισχυμένους αντιοξειδωτικούς παράγοντες και ακόμα υψηλότερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ.
Διέγερση της παραγωγής του κολλαγόνου.

Πρόσφατες πανεπιστημιακές έρευνες δείχνουν ότι το υαλουρονικό μπορεί να πετύχει κάτι πολύ περισσότερο από ενυδάτωση. Φαίνεται πως οι ινοβλάστες (τα κύτταρα που συνθέτουν κολλαγόνο) διαθέτουν ειδικούς
υποδοχείς οι οποίοι διεγείρονται από το υαλουρονικό, δίνοντας το μήνυμα για σύνθεση νέου κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι αναδιοργανωμένες ίνες και σφριγηλό δέρμα.

Ενδείξεις
Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες. Μετά τα 40 για αναζωογόνηση, πάχυνση και τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος. Πριν τα 40 για βελτίωση της υφής του, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση.
• Για την αντιμετώπιση μερικών τύπων ουλών από ακμή
• Για τη διόρθωση ατελειών στην επιφάνεια του δέρματος
• Για τη θεραπεία του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος
• Για τις ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος, ένα δύσκολο σημείο που δεν διορθώνεται ούτε με νυστέρι
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια

Αποτελέσματα
Το πρώτο 24ωρο δεν θα παρατηρήσετε καμία σημαντική αλλαγή, ίσως μόνο μία μελανιά ή ερεθισμό από τα τσιμπήματα. Καθώς όμως θα περνούν οι μέρες, θα δείτε το δέρμα σας να βελτιώνεται. Να είναι πιο παχύ, πιο σφιχτό και καλά ενυδατωμένο.

Σε μία εβδομάδα θα σας λένε όλοι πόσο έχετε ομορφύνει. Θα είναι ακριβώς το εφέ της τέλειας περιποίησης προσώπου που κάνει το δέρμα να λάμπει την επόμενη μέρα.

Η κλινικά αποδεδειγμένη θεραπεία βελτιώνει τη φυσική παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου μέσα στο δέρμα και συγκρατεί την ενυδάτωση, όπως ένα σφουγγάρι δεσμεύει το νερό. Αυτό οδηγεί σε άμεση βελτίωση όλων των χαρακτηριστικών της εμφάνισης της επιδερμίδας, όπως η ελαστικότητα, η υφή το χρώμα, η ενυδάτωση, σφριγηλότητα και λάμψη.
Στο πρόσωπο ενυδατώνει το δέρμα εκ των έσω, επαναφέρει χαμένη λάμψη και τη σφριγηλότητα της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.
Στα χείλη ενυδατώνει χωρίς να τα διογκώνει με άμεσο αποτέλεσμα που κάνει τα χείλη να φαίνονται λεία και λαμπερά με σαφές περίγραμμα.

Στο λαιμό απαλύνει σημαντικά τις οριζόντιες γραμμές και ρυτίδες με αποτέλεσμα ένα λαιμό με νεανική εμφάνιση, περιοχή ιδιαίτερα δύσκολη για οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Στο ντεκολτέ απαλύνει τις κάθετες ρυτίδες και γραμμές ανάμεσα στο ντεκολτέ και ενυδατώνει το συχνά θαμπό και φωτογηρασμένο δέρμα της περιοχής του στέρνου.

Τέλος, στην άνω επιφάνεια των χεριών ενυδατώνει και απαλύνει το δέρμα και το κάνει εμφανώς πιο ελαστικό.

Πρόσωπα με έντονα ξηρή επιδερμίδα βλέπουν αλλαγή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, ενώ σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, μέσω της «θρέψης» που δημιουργούν κάτω από το δέρμα, βοηθούν στη σταδιακή εξαφάνιση των λεπτών ρυτίδων και σμίκρυνση των διεσταλμένων πόρων.

Ασφάλεια – Ανεπιθύμητες ενέργειες
Αυτά τα ενισχυτικά filler είναι απολύτως ασφαλή δεδομένου ότι το υλικό που εγχέεται στο δέρμα βρίσκεται στη φύση και αποτελεί ουσιαστικά κομμάτι του δέρματός μας.

Η εφαρμογή είναι απλή και σύντομη.
Το ίδιο το υλικό περιέχει λιδοκαΐνη για να γίνεται ανώδυνη η τοποθέτηση, ενώ οι βελόνες του είναι οι πιο λεπτές που υπάρχουν.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ελάχιστες και περιλαμβάνουν προσωρινή ερυθρότητα και μώλωπες.
Για να είσαι σίγουρη ότι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ασφαλές και η διαδικασία γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο θα πρέπει να απευθύνεσαι μόνο σε δερματολόγους, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στη θεραπεία του
δέρματος.

Συνδυασμός θεραπειών

Η μεσοθεραπεία προσώπου-λαιμού-ντεκολτέ και τα SKIN Boosters μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς με όλες τις υπόλοιπες ενέσιμες και μη θεραπείες, ανάλογα με τις ανάγκες που κάθε πρόσωπο έχει. Έτσι, η μεσο-
θεραπεία συνδυάζεται με το botox, το υαλουρονικό οξύ, το fractionallaser, τις ραδιοσυχνότητες RF, τα νήματα PDO.

Διάρκεια
Τα boosters αποτελούν την ιδανική λύση για ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο και θέλουν γρήγορα κι εντυπωσιακά αποτελέσματα!
Τα αποτελέσματα διαρκούν από 9-12 μήνες και το δέρμα δεν επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.
Ιδανικά είναι 3 συνεδρίες, με μια συνεδρία ανά 30 ημέρες.

 

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο “Women in Business and Science Τεύχος Απριλίου 2023