HELLO: Fillers: Be the better you!

zita-group.com: SKINBOOSTERS: Μια νέα θεραπεία που κάνει το δέρμα να… ξαναγεννηθεί!
March 31, 2023
ilovestyle.com: 5+1 συμβουλές για να πετύχεις το σωστό καθαρισμό του προσώπου
August 20, 2023
zita-group.com: SKINBOOSTERS: Μια νέα θεραπεία που κάνει το δέρμα να… ξαναγεννηθεί!
March 31, 2023
ilovestyle.com: 5+1 συμβουλές για να πετύχεις το σωστό καθαρισμό του προσώπου
August 20, 2023

Αναγεννά τον όγκο και δημιουργεί εκ νέου τη χαμένη δομή. Το υαλουνικό οξύ είναι αυτήν τη στιγμή η πιο ασφαλής επιλογή η πιο ασφαλής επιλογή για τη βελτίωση της εικόνας του προσώπου σας.

Το νεανικό δέρμα ενυδατώνεται συνεχώς εσωτερικά μέσω του υαλουρονικού οξέος, που είναι ένα φυσικό σάκχαρο το οποίο απορροφά την υγρασία. Υψηλές συγκεντρώσεις του ανευρίσκονται στο συνδετικό ιστό, στο υγρό που περιβάλλει τον οφθαλμό, στους αρθρικούς χόνδρους, στο αρθρικό υγρό και στο δέρμα, ενώ γεμίζει το χώρο μεταξύ των κολλαγόνων και των ελαστικών ινών.
Είναι δομικά, φυσικά, χημικά και βιολογικά ταυτόσημο σε όλους τους ιστούς όλων των ειδκών κι αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση ως βιολογικό υλικό στην ιατρική και την αισθητική. Καθώς μεγαλώνουμε,
το δέρμα μας αρχίζει να χάνει υαλουρονικό οξύ, γίνεται ξηρό και μειώνεται ο όγκος του. Ένας άλλος παράγοντας που διαδραματίζει ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης είναι η βαρύτητα, που τραβά το δέρμα προς το κάτω οδηγώντας σε πτυχώσεις και χαλάρωση. Μέχρι πρόσφατα, τα πιο συχνά είδη εμφυτευμάτων ήταν το καλλαγόνο και το λίπος, τα τελευταία χρόνια όμως μεγάλη ανάπτυξη έχει το υαλουρονικό οξύ, το οποίο συνήθως αποτελεί προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι, ως φυσικό προϊόν, δεν προκαλεί αλλεργίες -εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις-ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, σε όποια μορφή κι αν χρησιμοποιείται. Είναι μια πολύ καλή λύση για την αύξηση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών καθώς και για το γέμισμα των βαθιών ρυτίδων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;
Αντίθετα με τα υπόλοιπα εμφυτεύματα, το υαλουρονικό οξύ είναι προϊόν μη ζωικής προέλευσης, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών ή αλλεργικής αντίδρασης. Επιπλέον, αυτό τυ υλικό διαρκεί περισσότερο από το κολλαγόνο και το λίπος καθώς τα αποτελέσματα του διατηρούνται από οκτώ έως και περισσότερους από δώδεκα μήνες.

Πως γίνεται;
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, ο γιατρός θα σας εξηγήσει τι πρέπει να περιμένετε από αυτή. Θα σας παραθέσει τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχετε και θα σας κατατοπίσει για τη μέθοδο, τους κινδύνους, τους περιορισμούς καθώς και για το κόστος. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης, συμπληρωμάτων βιταμίης Ε και αντιφλεγμονωδών διότι μπορεί να αυξήσουν την τάση του δέρματός σας να ματώσει. Η θεραπεία αυτή καθαυτήν είνα σύντομη. Κατά τη διάρκεια της, ο γιατρός ενίει με λεπτή βελόνα το υλικό μέσα από την επιδερμίδα δίνοντάς του το σχήμα που θέλει. Στις ρυτίδες, αυξάνει τον όγκο κάω από αυτές, με αποτέλεσμα να λειαίονονται και να γίνονται πολύ πιο ήπιες. Στη διόρθωση του προσώπου, γεμίζει περιοχές όπως τα ζυγωματικά και το πιγούνι επαναφέτοντάς τους το χαμένο όγκο και κάνοντας το πρόσωπο πιο στρογγυλό και συμμετρικό. Στα χείλη, τέλος, προσδίδει όγκο, διορθώνει το περίγραμμα και, γενικά, αναβαθμίζει την εικόνα τους.

Αποτέλεσμα
Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος προσθέτουν όγκο σε περιοχές που χρειάζονται λίγο περισσότερη υποστήριξη ή βελτίωση:

 • Ανασχηματίζουν διακριτικά τα μάγουλα και τα κάνουν ψηλότερα και σταθερότερα
  Αποκαθιστούν πιο νεανικές αναλογίες στο πρόσωπο
 • Λειαίνουν τη γραμμή του πιγουνιού
 • Τονίζουν τις καμπύλες των ζυγωματικών
 • Αναπληρώνουν την υγρασία έτσι ώστε το δέρμα να ανακτήσει τη φυσική του ελαστικότητα καιτόνο
 • Δίνουν ένα ήπιο αποτέλεσμα λίφτινγκ (επανόρθωσης) χωρίς χειρουργική επέμβαση
 • Επαναπροσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το σχήμα των χειλιών:
  o Επαναφέροντας και γεμίζοντάς τα με διακριτικότητα
  o Λειαίνοντας τις κάθετες γραμμές στο χείλος και το περίγραμμα
  o Διορθώνοντας την πτώση στις γωνίες

Πόσο διαρκεί;
Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι και μία ώρα, ανάλογα με τις περιοχές που χρειάζονται διόρθωση. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό και χωρίς τίποτα να την προδίδει.

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο περιοδικό “HELLO”