“brandfather.gr”: Θεραπεία Απευαισθητοποίησης – Αvene
November 27, 2015
“iatropedia.gr” Τι είναι η φωτόλυση.
November 27, 2015
“brandfather.gr”: Θεραπεία Απευαισθητοποίησης – Αvene
November 27, 2015
“iatropedia.gr” Τι είναι η φωτόλυση.
November 27, 2015

Εφημερίδα “Espresso” – Καθολικό lifting

Καθολικό Lifting χωρίς νυστέρι – Tight Lift

Το πέρασμα του χρόνου προκαλεί γήρανση του δέρματος, μια διαδικασία κατά την οποία αρχικώς έχουμε αλλαγή του περιγράμματος του προσώπου και στη συνέχεια τη δημιουργία ρυτίδων. Τα πολλά χαμένα κιλά έπειτα από δίαιτες και θεραπείες αφήνουν δυστυχώς επίσης τα σημάδια τους. Αυτά οφείλονται στην ελάττωση του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών, τη μείωση του υποδόριου λίπους, τη χαλάρωση των μυών και την απώλεια του όγκου των οστών. Μέχρι σήμερα οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις (botox, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος κ.ά) έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα των ρυτίδων. Όμως σε ότι αφορά τη χαλάρωση του προσώπου και του σώματος δεν είχε δοθεί μέχρι τώρα ικανοποιητική λύση, με αποτέλεσμα αυτό το πρόβλημα να οδηγεί τα άτομα συχνά σε απόγνωση και λόγω μιας κακής εξωτερικής εμφάνισης να κλείνονται στον εαυτό τους αντιμετωπίζοντας ακόμη και μορφές κατάθλιψης.

ΤΟ TIGHT LIFT είναι μια πρωτοποριακή και επαναστατική μέθοδος θεραπείας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και βάζει τέλος στην αντιαισθητική χαλάρωση σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Πρόκειται για μια μοναδική και πρωτοπόρα θεραπεία που προσφέρει πλήρη επαναδόμηση (lifting χωρίς χειρουργείο) όλων των λειτουργιών του δέρματος προσώπου και σώματος, με ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Οι κορυφαίες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την αρτιότερη ιατρική τεχνογνωσία στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας δημιούργησαν τη θεραπεία Tight – Lift. Η θεραπεία Tight – Lift δρα αποτελεσματικά τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος σε βάθος μέχρι 3,5mm, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο αποκατάστασης, ακόμη και το καλοκαίρι και χωρίς τον κίνδυνο υπερμελαχρώσεων.

Πού και πότε είναι απαραίτητη;

Η θεραπεία Tight – Lift ενδείκνυται για τη χαλάρωση του δέρματος σε όλα τα σημεία του προσώπου και του σώματος. Όταν υπάρχουν σημάδια από ουλές, ραγάδες – ραβδώσεις (κόκκινες και λευκές) ή διευρυμένοι πόροι. Όταν θέλουμε να επιτύχουμε αναζωογόνηση δέρματος (σε μειωμένη σπαργή δέρματος λόγω μικρότερης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, και άγρια υφή) και στην ενεργό ακμή.

Πώς λειτουργεί;

Η Tight – Lift κάνει χρήση δύο εκ των πιο εξελιγμένων τεχνολογιών στον κόσμο. Των ραδιοσυχνοτήτων και του φωτός LASER σε συνδυασμό. Δηλαδή Fractional RF (Ραδιοσυχνότητες) και Fractional Laser σε ταυτόχρονη εκπομπή. Έτσι έχουμε μια μοναδική επίδραση από την απευθείας παροχή ενέργειας σε κυτταρικό επίπεδο μέσω μικροϋπολογιστικών βελονών Fractional και φωτός laser για βιοδιέγερση. Η Fractional ραδιοσυχνότητα παρέχει ροή ηλεκτρονίων στο κύτταρο του δέρματος δημιουργώντας θερμότητα και ενέργεια (ATP). Η θερμότητα προκαλεί επαναδιαμόρφωση των ινών κολλαγόνου με αποτέλεσμα τη σύσφιξή τους, ενώ η ενέργεια επιδιορθώνει τις βλάβες σε επίπεδο DNΑ».

LIFTING ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΞΗ
Τι πετυχαίνουμε με τη θεραπεία Tight – Lift;

Στις βαθύτερες στιβάδες δέρματος (χόριο ή κυρίως δέρμα) πετυχαίνουμε lifting και σύσφιξη μαζί. Άμεση σύσφιξη και lifting τόσο στα γερασμένα όσο και στα νεανικότερα με τάση χαλάρωσης δέρματα, δημιουργώντας τη δυνατότητα να παραχθεί νέο αυτόλογο κολλαγόνο και ελαστίνη από τον οργανισμό. Παρατηρείται ορατή βελτίωση στις γραμμές έκφρασης. Έχουμε αναζωογόνηση του δέρματος σε όποια περιοχή εφαρμόζεται (πρόσωπο, λαιμός, στήθος, χέρια). Προκαλείται αναδιαμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου που έτσι ξαναβρίσκει την εκφραστική αρμονία του. Γίνεται οριοθέτηση του περιγράμματος του προσώπου και των χειλιών. Το αποτέλεσμα lifting στο σώμα δημιουργεί επαναμορφοποίηση της «φιγούρας», χαρίζοντας αρμονία στη σιλουέτα του σώματος και πλήρη εξάλειψη των ραβδώσεων και της χαλάρωσης του δέρματος, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις! Όσον αφορά την επιδερμίδα, παρατηρείται βελτίωση της υφής του δέρματος με αποτέλεσμα να γίνεται πιο απαλό, πιο φωτεινό, πιο λείο και να αποκτά νεανικότερη όψη, ενώ μειώνεται το μέγεθος των διευρυμένων πόρων. Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε εξαφάνιση μικροσημαδιών και μικροουλών, και ορατή μείωση βαθύτερων ουλών!

Οκτώ δυνατά σημεία – Και σε τι διαφέρει η θεραπεία Tight – Lift από όλες τις μέχρι τώρα γνωστές μεθόδους;

  1. Προσφέρει ογκομετρική σύσφιξη.
  2. Έχει μοναδική επίδραση από την απευθείας παροχή θερμότητας μέσω των μικροϋπολογιστικών βελονών Fractional. 3. Η σύσφιξη επιτυγχάνεται χωρίς τομές, ράμματα ή μώλωπες.
  3. Επιφέρει λιγότερο πόνο.
  4. Δεν έχει καμία παρενέργεια, ενώ η αποκατάσταση είναι άμεση.
  5.  Έχει άριστα αποτελέσματα, ορατά από την πρώτη συνεδρία.

Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας (επιστροφή άμεσα στις καθημερινές ασχολίες).

Είναι μια θεραπεία ιδανική για όλες τις εποχές, ακόμη και για το καλοκαίρι, καθώς και για κάθε τύπο δέρματος, αφού δεν προκαλεί φωτοευαισθησία ή κίνδυνο υπερμελαχρώσεων, όπως κάνουν οι άλλες θεραπείες Laser.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης της εφημερίδας “Espresso”.