Περιοδικό “HELLO” – Ακμή σε ηλικία 15-30-40 ή και σε εμμηνόπαυση;
November 27, 2015
Εφημερίδα “Espresso” – Καθολικό lifting
November 27, 2015
Περιοδικό “HELLO” – Ακμή σε ηλικία 15-30-40 ή και σε εμμηνόπαυση;
November 27, 2015
Εφημερίδα “Espresso” – Καθολικό lifting
November 27, 2015

“brandfather.gr”: Θεραπεία Απευαισθητοποίησης – Αvene

Με εξειδίκευση στην φροντίδα του υπερευαίσθητου – δυσανεκτικού δέρματος, η γνωστή γαλλική εταιρεία δερμοκαλλυντικών Αvène παρουσιάζει μια νέα, καινοτομική σειρά προϊόντων, ειδικά δημιουργημένη για το μη ανεκτικό δέρμα.

Τόσο η κρέμα (σε δύο υφές) όσο και η λοσιόν καθαρισμού της νέας σειράς είναι αποστειρωμένα προϊόντα, τα οποία δημιουργούνται με βάση τις προδιαγραφές των ενεσίμων φαρμάκων.

Σύστημα ABAΣ

Σχεδιασμένα χωρίς συντηρητικά, τα νεά αυτά προϊόντα δεν ήταν δυνατό να διατηρηθούν για αρκετό διάστημα σε ένα κλασικό σωληνάριο. Μερικές ημέρες μετά το άνοιγμα, τα βακτηρίδια του εξωτερικού περιβάλλοντος ή τα δάκτυλα της χρήστριας θα μπορούσαν να τα μολύνουν. Η εταιρεία επιλύει το πρόβλημα της διατήρησης των συνθέσεων αποστειρωμένες, χωρίς συντηρητικό, προφυλάσσοντάς τες από τις εξωτερικές μολύνσεις, δημιουργώντας μια συσκευασία με το σύστημα Αποκλειστικό Βοήθημα για Αθικτη Σύνθεση. Το Α.Β.Α.Σ. διατηρεί τις συνθέσεις αποστειρωμένες μέσα σε μεγάλο σωληνάριο και τις προστατεύει από την εξωτερική μόλυνση και αποτελεί κατοχυρωμένη τεχνολογική εξέλιξη που επιτρέπει την απελευθέρωση του προϊόντος αποφεύγοντας τη μόλυνσή του.

Το συστατικό Παρσερίνη

Πρόκειται για ένα ειδικό δραστικό συστατικό για το μη ανεκτικό δέρμα που δρα στις δύο συνιστώσες του φαινόμενου της δυσανεξίας, τον ερεθισμό και τη διαταραχή του δερματικού φραγμού. Το πρωτότυπο και κατοχυρωμένο αυτό μόριο έχει μεγάλη χημική συγγένεια με τη L-Σερίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ του δέρματος. Σχετικές μελέτες, μάλιστα, έχουν αποδείξει ότι η Παρσερίνη αφενός μειώνει κατά 60% την παραγωγή Ιντερλευκίνης 8 στην επιδερμίδα (κυτοκίνη που συμμετέχει στην εμφάνιση της φλεγμονής) και αφετέρου επιταχύνει τη σύνθεση των λιπιδίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη φορά στη δερμοκοσμητολογία που ένα δραστικό συστατικό στοχεύει με ακρίβεια στο μηχανισμό της δερματικής δυσανεξίας και παράλληλα είναι το μόνο δραστικ συστατικό που παρεμβαίνει στην πηγή των ίδιων των φαινομένων δυσανεξίας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Avène, θέλοντας να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις ιδιότητες των νέων της συνθέσεων, έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο απευαισθητοποίησης της επιδερμίδας, σε συνεργασία με τoν δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη.

Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ιδανική για γυναίκες και άνδρες με μέγιστη δερματική ευαισθησία. Όμως, ενδείκνυται και για κάθε γυναίκα που μπορεί να περνάει φάσεις ευαισθητοποίησης της επιδερμίδας της, όπως, για παράδειγμα, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την έκθεση στον ήλιο ή μετά από φαρμακευτική αγωγή, η οποία μπορεί να έχει διαταράξει την ομαλή λειτουργία της επιδερμίδας.

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 77 01 186. Τα τρία προϊόντα – Κρέμα για το μη ανεκτικό δέρμα (κανονικό δέρμα), Κρέμα Riche για το μη ανεκτικό δέρμα (ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα), Λοσιόν καθαρισμού για το μη ανεκτικό δέρμα – είναι ήδη διαθέσιμα στα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης της ιστοσελίδας “brandfather”.