SHAPE: Ζουμερά χείλη

bovary.gr: Κορυφαίες θεραπείες που ανανεώνουν την όψη της επιδερμίδας
September 20, 2021
DΥO: Αγαπημένη θεραπεία μετά το καλοκαίρι
October 18, 2021

SHAPE: Ζουμερά χείλη

Τα πληθωρικά καλοσχηματισμένα χείλη εξασφαλίζουν συνολικά πιο νεανική εικόνα και ενισχύουν τη θηλυκότητα, γι’ αυτό και η μεγαλύτερη πλειοψηφία των γυναικών σναζητά συνεχώς νέα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ για την καλύτερη ανάδειξη τους. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Κανένα λιπ γκλος δεν μπορεί να προσφέρει το ζουμερό αποτέλεσμα που χαρίζουν τα fillers χειλιών. Είτε τα χείλη σου έχουν χάσει τον όγκο τους με το πέρασμα του χρόνου, είτε θέλεις να διορθώσεις το όχι και τόσο συμμετρικό σχήμα τους, είτε απλά επιθυμείς να φρεσκάρεις και να ανανεώσεις την εικόνα τους, τα ενέσιμα fillers δίνουν τη λύση άμεσα και ανώδυνα, καθώς πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Αν μέχρι στιγμής δεν το τολμάς γιατί ανησυχείς για το αποτέλεσμα, ο Στέλιος Αγγελίδης, δερματολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, απαντά στις πιο συχνές απορίες γύρω από τα fillers χειλιών.

Τι περιέχουν τα fillers χειλιών;

Τα πιο δημοφιλή fillers είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό που παράγει φυσικά ο οργανισμός και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα. Το συναντάμε συχνά στις συνθέσεις προϊόντων φροντίδας που οι περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν καθημερινά. Αντίστοιχα, τα fillers υαλουρονικού οξέος συγκρατούν την υγρασία στα χείλη και εξασφαλίζουν το πολυπόθητο ζουμερό αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα fillers δεν προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα, καθώς το υαλουρονικό οξύ απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό. Ανάλογα με το filler, τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Ο ειδικός ιατρός θα σε συμβουλέψει για το ποιο filler είνια το ιδανικό για εσένα σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Πόση ποσότητα χρειάζεται;

Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσει ο ιατρός εξαρτάται από το πόσο γεμάτο και πληθωρικό αποτέλεσμα επιθυμείς. Καλό θα ήταν να συζητήσεις πρώτα μαζί του και στη συνέχεια να προβεί σε ένα εξατομεικευμένο πλάνο θεραπείας που θα καλύπτει τις ανάγκες σου, αλλά θα έχει και ένα όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλή τα fillers χειλιών;

Υπάρχουν επώνυμα, ποιοτικά fillers, όπως τα Juvederm, τα οποία εξασφαλίζουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε με ασφάλεια. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε εξειδικευμένους ιατρούς στη χρήση fillers και να ενημερωνόμαστε για τα προϊόντα που επιλέγουν να χρησιμοποιούν στην πρακτική τους.

Αξίζει να επενδύσω στα fillers χειλιών;

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν προβεί σε αυτή την ενέσιμη και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι, γι’ αυτό και την επαναλαμβάνουν. Είναι από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες, άρα, ναι, θα έλεγα ότι αξίζει, καθώνς μέσα σε λίγα λεπτά αναδεικνύει τα χείλη, προσφέρει συμμετρία στο πρόσωπο και τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Πονάει η ενέσιμη διαδικασία;

Όπως κάθε ενέσιμη διαδικασία, έτσι και η έγχυση υαλουρονικού οξέος στα χείλη μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στην περιοχή κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία όμως μειώνεται αρκετά χάρη στην λιδοκαΐνη (τοπικό αναισθητικό) που εμπεριέχεται στα περισσότερα υλικά, όπως το Juvederm. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να εφαρμόσει τοπικά, 20′ πριν τη διαδικασία, μια κρέμα που μουδιάζει την περιοχή, ώστε να μην αισθανθείς καθόλου πόνο.

Θα παρουσιαστούν οιδήματα και μελανιές στην περιοχή των χειλιών μου μετά τη θεραπεία;

Είναι πιθανό να εμφανιστούν μικρές μελανιές που μπορούν εύκολα να καλυφθούν με λίγο κονσίλερ και ένα σκουρόχρωμο κραγιόν. Απόφυγε μετά τη θεραπεία να ακουμπάς τα χείλη σου, την κατανάλωση αλκοόλ και χρησιμοποίησε πάγο στην περιοχή, που θα μειώσει το οίδημα.

Μπορώ να επιστρέψω άμεσα στη δουλειά μου και να γυμναστώ μετά τα fillers;

Ναι, φυσικά μπορείς να επιστρέψεις κανονικά στη δουλειά σου αμέσως μετά τη θεραπεία, γι΄ αυτό και συγκαταλέγεται στις “lunch break” θεραπείες, καθώς δε χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης. Τη γυμναστική καλό είναι να την αποφύγεις το πρώτο 24ωρο, καθώς η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος θα ενισχύσει το οίδημα.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο περιοδικό “SHAPE”

Pin It on Pinterest

Share This