Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν πας στον δερματολόγο – Πώς θα γίνονται πλέον οι αισθητικές επεμβάσεις

Σταματήστε το χρόνο σε μια «δύσκολη» περιοχή: Λαιμός – Ντεκολτέ
May 5, 2020
asist.gr: Μαύροι Κύκλοι: Υπάρχει λύση για να γίνουν παρελθόν
May 14, 2020

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν πας στον δερματολόγο – Πώς θα γίνονται πλέον οι αισθητικές επεμβάσεις

Μπορεί η καραντίνα να αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο η επάνοδος στην προηγούμενη συνθήκη ζωής μας δεν μπορεί να γίνει με άλματα. Χρειάζονται μικρά και προσεκτικά βήματα, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία σε μία από τις πιο ιδιαίτερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.

Tι ακριβώς πρέπει να κάνουμε από την στιγμή που θα κλείσουμε το ραντεβού για μια αισθητική επέμβαση, μέχρι την ώρα που θα φύγουμε από το ιατρείο.

«Για τα ραντεβού στα ιατρεία έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες».

«Κάθε ραντεβού θα πρέπει να προσέρχεται στο ιατρείο φορώντας μάσκα και γάντια. Η μάσκα θα παραμένει ενώ τα γάντια πρέπει να πεταχτούν στο ειδικό καλάθι. Υπάρχουν φυσικά τα αντισηπτικά που βρίσκονται σε κάθε χώρο του ιατρείου. Στην ρεσεψιόν θα υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν όσοι έρχονται στο ιατρείο. Οι ερωτήσεις θα έχουν να κάνουν με το αν κάποιο άτομο ή η κοντινό του πρόσωπο έχει νοσήσει από τον ιό Covid 19. Παράλληλα οι συνεργάτες του ιατρείου θερμομετρούν τους ασθενείς (γίνονται περίπου τρεις μετρήσεις) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν πυρετό».

Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μας λέει ο δερματολόγος «και να προσέρχονται στον χώρο δίχως συνοδό (εξαιρούνται οι ανήλικοι και Α.με.Α). Στην διάρκεια του ραντεβού ο ασθενής (ο οποίος έχει κλείσει τηλεφωνικά το ραντεβού) θα κάνει μόνο την προσυμφωνημένη εργασία. Σε περίπτωση καθυστέρησης, το ραντεβού θα μεταφερθεί για άλλη μέρα. Αν κάποιος νιώσει αδιαθεσία πριν το ραντεβού, καλό είναι να το ακυρώσει και αυτό να μεταφερθεί σε κάποια μελλοντική στιγμή».

Eίναι δεδομένο ότι δεν πρέπει να προσέρχονται όσοι έχουν πυρετό πάνω από 37,2, βήχα, δύσπνοια, πονόλαιμο, καταρροή, ούτε φυσικά όσοι ταξίδεψαν πριν από 14 ημέρες.

Πέρα από τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό είναι φουλ εξοπλισμένο με μάσκες και γάντια τα οποία αλλάζουν μετά από κάθε πράξη, το ίδιο συμβαίνει και με τα ιατρικά εργαλεία τα οποία αποστειρώνονται με μεγάλη σχολαστικότητα.

«Θα υπάρχει ένα διάστημα 10 λεπτών που θα μεσολαβεί από ασθενή σε ασθενή, προκειμένου να αεριστεί επαρκώς και να απολυμανθεί ο χώρος. Όσοι έχουν άμεση επαφή με το πρόσωπο μιας ασθενούς φοράνε απαραίτητα μάσκα και ειδικά γυαλιά», τέλος δεν θα υπάρχουν περιοδικά, καφές ή νερό που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ασθενείς.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο “Bovary.gr”.

Pin It on Pinterest

Share This