bovary.gr: HIPHOS η νέα μέθοδος για να εξαφανίσεται το διπλοσάγωνο
November 6, 2018
HiPHOS Μηχανισμός δράσης
December 4, 2018

Στέλιος Αγγελίδης – Συνέντευξη στο περιοδικό Ok

Ένας κόσμος «Αγγελικά» πλασμένος!

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! ο δερματολόγος των διασήμων και διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Στέλιος Αγγελίδης και η σύζυγός του Αγγελική Αγγελίδη, μιλούν για τα πρότυπα ομορφιάς, την αντιγήρανση και το Botox, τονίζοντας, παράλληλα, πως «η ομορφιά είναι 50% ιατρική αισθητική και 50% ψυχολογία».

Σε ποιό βαθμό θα έλεγες ότι οι Κύπριοι φοβούνται τις πλαστικές επεμβάσεις;

Στέλιος Αγγελίδης: Οι Κύπριοι, όπως και ο περισσότερος κόσμος τώρα πια, προτιμούν τις μη χειρουργικές λύσεις, καθώς θέλουν να αποφεύγουν τις ενδεχόμενες επιπλοκές χειρουργικών επεμβάσεων. Η σύγχρονη αισθητική δερματολογία με τα επιτεύγματα της, μάς δίνει λύσεις σχεδόν ισοδύναμες με τις χειρουργικές, χωρίς να διακινδυνεύουμε αποτελέσματα μη αναστρέξιμα, Οι Κύπριοι είναι απολύτως ενημερωμένοι και δεν φοβούνται τις επεμβάσεις, όταν αυτές είναι απαραίτητες, αλλά έχουν την επιλογή να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία που ταιριάζει στην προσωπικότητα τους, για να δώσουν λύση στο αισθητικό τους πρόβλημα.

Τι συστήνεις σε μια γυναίκα που θέλει να τονώσει την αυτοπεποίθησή της χωρίς να επέμβει υπερβολικά στο πρόσωπό της;

Σ.Α. Η ομορφιά είναι 50% ιατρική αισθητική και 50% ψυχολογία. Για να τονώσει την αυτοπεποίθησή της μια γυναίκα, δεν χρειάζεται να επέβμει, αλλάζοντας κάτι στην εμφάνισή της. Μπορεί όμως, να αναδείξει, να συντηρήσει ή να δράσει προληπτικά για την ομορφιά της, κάνοντας σωστές θεραπείες. Η σωστή θεραπεία, ανάλογα με την προσωπικότητα τής κάθε ενδιαφερόμενης θα δώσει την ώθηση να δει τον εαυτό της πιο όμορφο και έτσι να τονώσει τη γυναικεία φιλαρέσκειά της.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η πιο πρωτοποριακή μέθοδος αντιγήρανσης;

Σ. Α. Η πιο πρωτοποριακή μέθοδος είναι η επιλογή της σωστής θεραπείας ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τις καθημερινές συνήθειες, καθώς και τις θεραπείες που ήδη έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η σωστή επιλογή είναι αποτέλεσμα άρτιου ιατρικού ιστορικού, ενδελεχούς ιατρικής εξέτασης, γνώσης και εμπειρίας του δερματολόγου. Κορυφαίες θεραπείες –αυτήν τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο- είναι το autosoma και το Tight lift.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία, για να ξεκινήσει κάποια γυναίκα το botox; Τι πρέπει να προσέξει και τι κίνδυνοι ελλοχεύουν;

Σ. Α. Δεν τίθεται θέμα ηλικίας αλλά προσωπικής ανάγκης. Όταν η ενδιαφερόμενη αισθανθεί ότι το χρειάζεται, τότε το ζητά. Η θεραπεία του botox δεν είναι αντιρυτιδική πλέον, αλλά θεραπεία αναξωογόνησης, refresh και πλέον γίνεται και σε μικρότερες ηλικίες. Αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι το ποιος θα κάνει την εφαρμογή, αν είναι εξειδικευμένος δερματολόγος, το υλικό και την αραίωσή του, καθώς τα αποτελέσματα καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την τεχνική και το αισθητικό μέτρο που τον διέπει. Βάσει του αισθητικού μέτρου και των αρχών του γιατρού ελλοχεύει ή όχι ο κίνδυνος να το παρακάνει ή όχι.

Έχεις πει «παν μέτρον άριστον» σε κάποια που ήθελε να κάνει κάποια υπερβολή;

Σ. Α. Πάρα πολλές φορές! Όταν κάποια ενδιαφερόμενη μού ζήτησει κάτι το οποίο είναι έξω από το αισθητικό μου μέτρο, αρνούμαι να το κάνω. Θα πρέπει, για να επιτευχθεί ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, να εναρμονίζεται η αισθητική του δερματολόγου με αυτήν της ενδιαφερόμενης. Πολλοί γιατροί υποκύπτουν για οικονομικούς λόγους σε παράλογες απαιτήσεις. Εμένα προσωπικά αυτό με βρίσκει αντίθετο.

Είναι λόγω ναρκισσισμού που αρκετές γυναίκες αποφασίζουν κάποιες αχρείαστες αλλαγές στην εμφάνισή τους;

Σ. Α. Θα μπορούσε να είναι ένα είδος ναρκισσισμού, αν και από την πείρα μου περισσότερο θεωρώ ότι είναι θέμα ανασφάλειας και ματαιοδοξίας. Πολλές φορές μία αλλαγή στην εμφάνιση πηγάζει από μια αλλαγή στην ψυχή. Ουσιαστικά, κάτι που δεν βρίσκει δίπλα της, πιστεύει ότι με μία αλλαγή στο πρόσωπό της, θα κερδίσει. Όλες οι αλλαγές για να έχουν επιτυχία, πρέπει να γίνονται τόσο με σύνεση όσο και με σαφή εικόνα του αποτελέσματος που θέλει κανείς να πετύχει. Όμορφο είναι μόνο το αρμονικό.

Ποια είναι η πιο αλλόκοτη απαίτηση που σου έχει ζητήσει κάποια διάσημη και πως το χειρίστηκες;

Σ. Α. Κάποια στιγμή μία διάσημη, που είχει ήδη κακοφορμίσει τα χείλη της με διάφορες επεμβάσεις, μου ζήτησε να της τα ενισχύσω. Τότε πολύ ήρεμα της εξήγησα ότι «εγώ απλώς δεν είμαι ο γιατρός της». Όπως τόνισα και σε προηγούμενη ερώτηση δεν κάνω τίποτα που δεν βαδίζει με την αρμονία και την αισθητική που εγώ θέλω να βλέπω στα πρόσωπα των γυναικών. Κάθε γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη, όταν σέβεται τη φύση της και ακολουθεί σωστές συμβουλές.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις στην Αγγελική;

Σ. Α. Η Αγγελική είναι η σύγχρονη Εύα μου. Είναι η γυναίκα που διευθύνει το δερματολογικό μας κέντρο Narcissus. Είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία του. Είναι ο συνδετικός και εξισορροπητικός κρίκος των διαφόρων προσωπικοτήτων που μας επισκέπτοναι. Επίσης, είναι η κινητήριος δύναμη για τις νέες θεραπείες και νέες τεχνολογίες μέσω της ομάδας που έχουμε δημιουργήσει. Η άρτια επαγγελματική της ικανότητα είναι σε πλήρη αρμονία με τις ευθύνες της οικογένειας μας καθώς και του ρόλου της ως μητέρας.

Πως απαφασίσατε να ανοίξατε ιατρείο στην Κύπρο;

Αγγελική Aγγελίδη: Η σκέψη τού να δημιουργήσουμε το δικό μας ιατρείο στην Κύπρο, μας αποασχολούσε εδώ και αρκετό καιρό. Όμως, έπρεπε πρώτα να είμαστε σίγουροι ότι μπορούσαμε να λειτουργήσουμε τόσο το ιατρείο στην Αθήνα όσο και αυτό στην Κύπρο με το ίδιο αποτέλεσμα. Τελικά όλα γίνονται τη σωστή στιγμή. Μετά δε και από την παρακίνηση πολλών πελατισσών μας από την Κύπρο που έρχονταν στην Αθήνα, πήραμε την απόφαση να κάνουμε ιατρείο δυο φορές τον μήνα στο Απολλώνιο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, ενώ από τις 19 Νοεμβρίου θα λειτουργούμε και σε έναν νέο χώρο στο κέντρο. Δυστυχώς όμως δεν αρκούν οι έξι ημέρες τον μήνα που διαθέτουμε για την Κύπρο, γι’ αυτό συζητάμε το ενδεχόμενο να ερχόμαστε πιο συχνά, χωρίς φυσικά αυτό να είναι σε βάρος του ιατρείου της Αθήνας! Τι να πω! Η επιστήμη της κλωνοποίησης δεν είναι τόσο εξελιγμένη!

Ποιες διαφορές έχεις παρατηρήσει στη μέση Ελληνίδα και στη μέση Κύπρια;

Αγγελική: Οφείλω να ομολογήσω ότι τις Κύπριες τις αγαπώ και τις θαυμάζω! Αγαπώ τον ζήλο, με τον οποίο ασχολούνται με το πρόσωπό τους, θαυμάζω το ότι ξέρουν τι ακριβώς θέλουν και κυρίως θαυμάζω τη συνέπειά τους σε ό,τι αφορά τις συμβουλές που τους δίνει ο γιατρός. Ακούν με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν έχω δει ποτέ καμία Κύπρια να αντιδρά, όταν χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις και για μικρό χρονικό διάστημα να μείνει χωρίς μακιγιάζ. Αντιθέτως, οι περισσότερες Ελληνίδες φέρνουν αντιρρήσεις. Παρ’όλα αυτά, θεωρώ ότι και οι Ελληνίδες και οι Κύπριες είναι από τις πιο σωστά ενημερωμένες γυναίκες του κόσμου, ενδιαφέρονται και συνεχώς αναζητούν τις πιο σύγχρονες λύσεις για την εμφάνισή τους.

Είσαι φίλη με πολλές επώνυμες προσωπικότητες. Πως καταφέρνεις να κρατάς τις ισορροπίες μεταξύ της φιλίας και της επαγγελματικής ιδιότητας;

Αγγελική: Το θέμα των ισορρπιών είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια της δουλειάς μας και όπως σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, έτσι και εδώ τα πάντα είναι θέμα ειλικρίνειας και ορίων! Είμαι ένας άνθωπος ο οποίος είμαι υπέρ του δέον δοτικός, αλλά και σκληρός όταν χρειάζεται! Χωρίς αμφιβολία στη showbiz δεν είναι όλα τα περιστατικά ρόδινα. Υπήρχαν ορισμένες επώνυμες κυρίες, οι οποίες στο παρελθόν με είχαν ταλαιπωρήσει, κυρίως με την συμπεριφορά τους και μετά με τις ακραίες απαιτήσεις τους. Το ιατρείο μας, όμως κινείται σε συγκεκριμένες γραμμές και αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω και πρώτα απ’όλα είναι η υγεία και η σωστή αντιμετώπιση των γεγονότων. Όλη η πελατεία μας είτε ανήκει στη showbiz είτε όχι, γνωρίζει ότι αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι μόνο η ωραία και σωστή εικόνα, αλλά ο πιο ασφαλής, αποτελεσματικός και άριστα ιατρικά τρόπος, για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά «έχτισε» μια αμοιβαία αλληλοεκτίμηση και με κάποιες κυρίες της showbiz γίναμε αληθινές φίλες.

Στηρίζεις σθεναρά τον σύζυγό σου σε κάθε του βήμα. Τι θαυμάζεις σε εκείνον;

Αγγελική: Νομίζω ότι είμαι η μεγαλύτερη θαυμάστριά του σε προσωπικό, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Στέλιος, κατ’αρχάς, έχει φοβερό χιούμορ και μου εμπνέει σιγουριά! Σέβεται τους ανθρώπους και σέβεται επίσης αυτό που κάνει. Ξέρει να βάζει όρια και να λέει «όχι» όπου χρειάζεται. Δεν επαναπαύεται ποτέ και του αρέσει συνεχώς να ενημερώνεται. Μάλιστα, τελειώνει ήδη το πρώτο του βιβλίο γύρω από την έρευνα με το PRP, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους, πρώτα όμως στο εξωτερικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι, όταν κάποιος τον επισκέπτεται για πρώτη φορά, του δημιουργεί ένα είδος ψυχογραφήματος, ώστε να κρίνει ο καθένας για τον ευατό του αν όντως χρειάζεται να επέμβει στην εμφάνισή του και για ποιο λόγο.

Σε φοβίζει ο χρόνος που περνά;

Αγγελική: Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να μας σεβαστεί ο χρόνος. Απλώς το θέμα είναι ότι πρέπει να βάλουμε κι εμείς το χέρι μαςα, για να συμβεί κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι ακόμα δεν έχω πάθει τέτοια φοβία!

Ποιο πράγμα θα ήθελες να αλλάξεις περισσότερο στον κόσμο;

Αγγελική: Θα ήθελα να μπορούσε να εξαλειφθεί η μάστιγα του καρκίνου. Όλα αυτά που είπαμε είναι όμορφα, αλλά το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο δεν είναι η ομορφιά αλλά η υγεία.

 

 

Η συνέντευξη είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό Ok – Κύπρου / Νοέμβριος 2018