Περιοδικό “Modern Beauty” Συνέντευξη του δερματολόγου Στέλιου Αγγελίδη.

Περιοδικό “HELLO”: Δυσχρωμίες
November 27, 2015
“iatropedia.gr” Όλες οι απαντήσεις για την τριχόπτωση.
November 27, 2015
Περιοδικό “HELLO”: Δυσχρωμίες
November 27, 2015
“iatropedia.gr” Όλες οι απαντήσεις για την τριχόπτωση.
November 27, 2015

Περιοδικό “Modern Beauty” Συνέντευξη του δερματολόγου Στέλιου Αγγελίδη.

Συνέντευξη του Δερματολόγου Αγγελίδη Στέλιου σχετικά με την Αισθητική Δερματολογία στο περιοδικό “Modern Beauty”.

«Η ομορφιά είναι αντικειμενική, όμως η αναζήτηση της γίνεται με υποκειμενικούς τρόπους. Πρέπει να αναζητάμε εξειδικευμένο ιατρό σε ρόλο manager ομορφιάς, που με τις κατάλληλες θεραπείες θα αναδείξει ή θα βελτιώσει την προσωπική μας ομορφιά».

Τι θα πρέπει να προσέξουμε;
Δεν πρέπει να αναζητάμε ιατρούς εφαρμοστές θεραπειών ή «supermarket» θεραπειών με ανειδίκευτους γιατρούς, για να ενταχθούμε εμείς στις θεραπείες, αλλά να ανευρίσκουμε θεραπείες που προσαρμόζονται στα δικά μας θέλω. Ποια είναι η φιλοσοφία σας; Με εκφράζει απόλυτα το ρητό του Ζαν Κοκτό: «Ένα ψυχικό ελάττωμα δε μπορεί να διορθωθεί σ’ ένα πρόσωπο, αλλά αν ένα ελάττωμα του προσώπου διορθωθεί, μπορεί να διορθωθεί μια ψυχή». Πιστεύω στην αποκλειστική μου εξειδίκευση και ενασχόληση με την Αισθητική Δερματολογία και στη διαφοροποίηση μου, τόσο στην εξέλιξη και εφαρμογή των καινούριων θεραπειών, όσο και στην ανεύρεση καινοτόμων θεραπειών.

Ποιες είναι οι καινοτόμες θεραπείες;

  • Peeling καλοκαιριού
  • Γονιδιακό test δέρματος με ανάλυση των αναγκών αυτού και δημιουργία εξατομικευμένων καλλυντικών
  • Οπτικό Lifting
  • VASER SHAPE
  • Tight lift
  • Dermainfusion
  • Fractional Vacum lift
  • 3D SHAPE κα.

Ποιες μεθόδους χρησιμοποιείτε;
Χρησιμοποιώ την πιο σύγχρονη και αποκλειστική τεχνολογία “View-Liz”, με την οποία ο ασθενής μαθαίνει τα πάντα για το δέρμα του και τις ανάγκες αυτού, και εφαρμόζεται με υπερσύγχρονο σύστημα, μέσω του οποίου διενεργείται η διάγνωση, καθώς και η παρακολούθηση της πορείας των θεραπειών.

Μέσω της ανάγνωσης των αναγκών, ακολουθεί εξατομικευμένη και αναλυτική ενημέρωση των θεραπευτικών επιλογών για την κάλυψή τους. Σ’ αυτό το στάδιο, πριν τη θεραπεία, ότι ειπώνεται είναι η γνώση του αντικειμένου, σε αντίθεση με ότι λέγεται μετά τη θεραπεία που είναι απλά δικαιολογία.

Κατά τις θεραπείες, δίνεται προσοχή στην ποιότητα των υλικών και τη χρήση εξελιγμένων τεχνολογικά συστημάτων (Lasers, Ραδιοσυχνότητες, Μικροδερμοαπόξεση κ.α.). Η σωστή θεραπεία στο ιατρείο πρέπει να συνοδεύεται από σωστή αγωγή στο σπίτι, για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων και για την συντήρηση αυτών.

Ποια συμβουλή ομορφιάς θα δίνατε;
Μεγαλύτερη σημασία έχει η σωστή οδός του να μεγαλώνουμε «όμορφα» και όχι να καθυστερήσουμε την γήρανση.

Ποιο προϊόν ομορφιάς θα προτείνατε;
Η γνώση για πρόληψη, διατήρηση και βελτίωση της ομορφιάς μας.

Που βρίσκεται το ιατρείο και γιατί;
Στο κέντρο της Αθήνας , απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε όλους. Είναι ένας χώρος που ακροβατεί μεταξύ μοντέρνου και κλασσικού, διακοσμημένος με έργα που απεικονίζουν την ομορφιά.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος