“People”: Στέλιος Αγγελίδης – “Η ομορφιά της Showbiz στα χέρια του”

“Live News”- Ραβδώσεις – Ουλές – Στέλιος Αγγελίδης
November 12, 2017
“LIVE NEWS”: Στέλιος Αγγελίδης – “Σύγχρονη αντιμετώπιση ραγάδων & ουλών στο δέρμα”
November 16, 2017
“Live News”- Ραβδώσεις – Ουλές – Στέλιος Αγγελίδης
November 12, 2017
“LIVE NEWS”: Στέλιος Αγγελίδης – “Σύγχρονη αντιμετώπιση ραγάδων & ουλών στο δέρμα”
November 16, 2017

“People”: Στέλιος Αγγελίδης – “Η ομορφιά της Showbiz στα χέρια του”

Η ομορφιά της σόου μπιζ στα χέρια του

Με στόχο ένα φρέσκο, ξεκούραστο πρόσωπο που δεν φαίνεται «πειραγμένο», ο γνωστός δερματολόγος έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών που θέλουν να χαμογελούν με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον καθρέφτη τους.

Είναι ο δερματολόγος που αγαπούν πολλές κυρίες από τον καλλιτεχνικό χώρο και τον εμπιστεύονται για την αναζωογόνηση και την ομορφιά τους. Η Μαρία Μπεκατώρου μιλά συχνά στις συνεντεύξεις της για τις θεραπείες που κάνει στον Στέλιο Αγγελίδη. «Έχει κάτι μαγικό. Έχει μέτρο, αγαπά πολύ το πρόσωπο και τη γυναίκα, προσπαθεί να εξαφανίσει τις ρυτίδες, χωρίς να γίνεται άκαμπτο το πρόσωπό σου», έχει δηλώσει.

Η Μιμή Ντενίση ομολογεί πως είναι ο γιατρός που κατάφερε να τη βάλει σε ένα πρόγραμμα. Όπως έχει πει «δεν είμαι των εγχειρήσεων, αλλά είμαι υπερ των θεραπειών, άσχετα που συνήθως τελικά δεν πάω. Ο Στέλιος Αγγελίδης, όμως, κατάφερε να με βάλει σε μια σειρά. Κάνω μεσοθεραπείες, βιταμίνες».

Η Μαρία Κορθνθίου έχει δηλώσει πως είναι ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύεται το πρόσωπό της. «Το έχω ξαναπεί, κάνω θεραπείες με υαλουρονικό. Το κάνει τέλεια, δεν φαίνεται τίποτα».

Η Σίσσυ Χρηστίδου τον εμπιστεύεται εδώ και χρόνια, μάλιστα πριν από λίγο καιρό την είδαμε να κάνει σε βίντεο πρώτη φορά θεραπεία με botox στα 37 της, καθώς μέχρι τότε ο γιατρός αρνούταν να της κάνει, καθώς θεωρούσε πως δεν το χρειάζεται. Το μέτρο και το γεγονός πως ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης είναι πάντα ειλικρινής με τις ασθενείς του, είναι κάτι που αναφέρουν όλες του οι πελάτισσες, μια μακρά λίστα που περιλαμβάνει την Ευαγγελία Αραβανή, τη Βάσω Κολλιδά, τη Νάντια Μπουλέ, την Έμυ Λιβανίου, τη Σόφη Πασχάλη κ.α. Όλες υπογραμμίζουν πως χάρη στη σωστή κατεύθυνση που τους δίνει και τις σωστές επιλογές θεραπειών φτάνουν στο επιθυμητό. Χωρίς να φτάσεις στο νυστέρι και χωρίς να παραμορφωθείς.

Δεν είναι τυχαίο πως οι γυναίκες τον εμπιστεύονται. Όπως λέει, «Αγαπώ πολύ τις γυναίκες, μεγάλωσα σε ένα σπίτι με τρεις, τη μητέρα και τις αδελφές μου. Οι άντρες ήμασταν μειοψηφία. Επίσης, ο πατέρας μου με έμαθε να αγαπώ τις γυναίκες και κατάλαβα νωρίς πως όταν κάνεις ικανοποιημένη μια γυναίκα σου ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο. Όλο το μυστικό είναι εκεί!». Η αγάπη προς τις γυναίκες ήταν ο λόγος που η κοσμετική δερματολογία ήταν από την αρχή πρώτη επιλογή του.

Όλοι όσοι τον έχουν εμπιστευτεί τονίζουν πως έχει μέτρο -είναι αυτός που θα τους βάλει όριο όταν περνούν τις κόκκινες γραμμές και ζητούν κάτι υπερβολικό. «To να ζητάμε το κάτι παραπάνω είναι στην ανθρώπινη φύση και ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πολλές φορές, όμως, ο άνθρωπος που ζητά μια θεραπεία δεν ξέρει αν είναι το καλύτερο για αυτόν. Ο γιατρός είναι αυτός που ξέρει το αποτέλεσμα και πρέπει να βάλει τα όρια. Πρέπει να συμβουλεύσεις σωστά τον ασθενή. Εμένα αν μου ζητηθεί κάτι που θεωρώ πως δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα, δεν θα το κάνω. Πριν λίγες μέρες ήρθε μια κοπέλα με χείλη ήδη πειραγμένα τα οποία ήθελε να μεγαλώσει κι άλλο. Και της είπα ‘δεν είμαι εγώ ο γιατρός σου’. Με ρώτησε γιατί και της εξήγησα πως αυτό που ήδη βλέπω δεν συνάδει με το δικό μου αισθητικό κριτήριο. Πώς να βάλω παραπάνω εφόσον αυτό που βλέπω είναι ήδη υπερβολικό; Κάποιες φορές ο γιατρός δεν λέει όχι, γιατί η απόφαση συνδέεται με το εμπορικό κομμάτι, φοβάται μην χάσει τον πελάτη. Όμως, μόνο αν ο γιατρός είναι αδέσμευτος από το εμπορικό κομμάτι. μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του».

Αναρωτιέμαι αν οι περισσότεροι άνθρωποι που φτάνουν στο ιατρείο του πηγαίνουν ζητώντας να διορθωθεί κάτι που είναι πραγματικό πρόβλημα ή κάτι που θεωρού ως «πρόβλημα» ενώ δεν είναι. «Για να μπεις στη διαδικασία να κάνεις μια αισθητική θεραπεία σημαίνει πως στο πρόσωπο ή το σώμα εντοπίζεις ένα σημείο που σε ενοχλεί. Όμως, ο γιατρός σε συζήτηση με τον ασθενή πρέπει να επισημάνει αν αυτό είναι όντως το πραγματικό πρόβλημα. Πολλές φορές είναι σωστό αυτό που λέει ο ασθενής, αλλά συχνά δεν είναι το μόνο ή το πιο σοβαρό, μπορεί να υπερβάλει. Το πιο σημαντικό για τον καθένα που θέλει να κάνει μια αισθητική θεραπεία είναι να ενισχύσει τα δυνατά του σημεία, γιατί έτσι το αποτέλεσμα πάντα αντανακλά ομορφιά. Στο πρόσωπο το πιο δυνατό σημείο είναι το βλέμμα και από αυτό πρέπει πρώτα να ενισχύσουμε πριν προχωρήσουμε στα υπόλοιπα. Από εκεί και πέρα, επειδή δεν υπάρχει πάντα αντικειμενική ομορφιά, είναι σημαντικό ο ασθενής με τον γιατρό να έχουν ένα κοινό αισθητικό κριτήριο».

Ο Στέλιος Αγγελίδης είναι υπέρ του να γίνονται οι παρεμβάσεις βήμα-βήμα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και να μην δείχνει υπερβολικό και πειραγμένο. Τον ακούμε συχνά να λέει «Να βάλουμε μπορούμε, να βγάλουμε δεν μπορούμε».

Ποιες θεραπείες, όμως, είναι πιο κατάλληλες για ένα φυσικό αποτέλεσμα;

«Οι σωστές για την κάθε περίπτωση και οι σωστά εφαρμοσμένες», λέει. «Πάντοτε, διορθώνοντας αυτό που ενοχλεί κάποιον όταν κοιτάζεται στον καθρέφτη, δείχνει αμέσως καλύτερα όχι μόνο επειδή διορθώθηκε ένα πρόβλημα, αλλά και γιατί είναι πιο χαρούμενος. Όμως, όλα θέλουν όριο, γιατί υπάρχουν και αυτοί που πάντα βρίσκουν κάτι που τους ενοχλεί και κινδυνεύεις να παγιδευτείς σε αυτό, να εθιστείς στις θεραπείες και να θέλεις όλο και περισσότερο. Εκεί οφείλει να βάλει το όριο ο γιατρός».

Η νο1 αισθητική θεραπεία τα τελευταία χρόνια για να απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης είναι το botox. Όμως, κάποιες φορές βλέπουμε το αποτέλεσμα να είναι ένα παγωμένο πρόσωπο. Φταίει η ποσότητα υλικού ή η λάθος εφαρμογή;

«Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα, αλλά με την τεχνική κάθε γιατρού. Πριν κάποια χρόνια το botox χρησιμοποιούταν στην κοσμετική ιατρική κυρίως ως αντιρυτιδική θεραπεία, οπότε προσπαθώντας να εξαφανίσεις τις ρυτίδες στο τέλος έβγαινε παγωμένο το αποτέλεσμα . Σήμερα η τεχνική του botox είναι refresh και το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ένα πιο ξεκούραστο πρόσωπο χωρίς να χάνει την έκφρασή του. Η ποσότητα παίζει ρόλο μόνο στη διάρκεια. Γιατί ακόμα και ένα τσίμπημα μπορεί να παραμορφώσει αν γίνει λάθος εφαρμογή από το γιατρό».

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολύ για τα νήματα που χρησιμοποιούνται σε πρόσωπο και σώμα, για σύσφιξη και ανόρθωση. Έχουν τόσο καλό αποτέλεσμα;

«Τα νήματα που χρησιμοποιούμε για αισθητικές θεραπείες είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό, φτιάχνονται από το ίδιο υλικό με τα εσωτερικά ράμματα, από pdo. Υπάρχουν δύο ειδών νήματα. Τα ελεύθερα νήματα λειτουργούν ως βιοδιεγέρτες για παραγωγή κολλαγόνου και χρησιμοποιούνται για υποστήριξη του δερματικού ιστού. Κάνουν σύσφιξη, αλλά όχι ανόρθωση και ενδείκνυνται για το σώμα: τους γλουτούς, το εσωτερικό των μηρών, την κοιλιά. Για να έχουν αποτέλεσμα στο σώμα το άτομο πρέπει να είναι λεπτόσωμο, χωρίς αυξομειώσεις βάρους και κατακρατήσεις και η θεραπεία να γίνεται σε ηλικίες που ο οργανισμός έχει ακόμα παραγωγή κολλαγόνου, συνήθως μέχρι τα 55. Στο πρόσωπο, πάλι, χρησιμοποιούμε τα αναρτώμενα νήματα, που έχουν αποτέλεσμα λίφτινγκ. Ανορθώνουν το πρόσωπο και επαναπροσδιορίζουν το περίγραμμα -συνήθως σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, όπως υαλουρονικό. Το αποτέλεσμα έχει μέση διάρκεια ενός χρόνου, ανάλογα με την ηλικία, το dna και τη ζωή που κάνεις. Τα αναρτώμενα νήματα, επειδή έχουν ως σκοπό την ανόρθωση και όχι την παραγωγή κολλαγόνου, μπορείς να τα κάνεις και σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία».

Μάλιστα, ο γιατρός τονίζει πως οι θεραπείες αναζωογόνησης συνήθως γίνονται συνδυαστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα. «Δεν κάνεις μόνο botox ή υαλουρονικό ή νήματα. Κάνεις τον ιδανικό κατά περίπτωση συνδυασμό, σε ένα βάθος χρόνου, γιατί όλες οι θεραπείες πρέπει να γίνονται χωριστά, ποτέ μαζί για να γίνει σωστή επούλωση. Δεν μπορείς να ανοίγεις δύο εστίες πυρκαγιάς, ενώ ο οργανισμός έχει μόνο μία πυροσβεστική!».

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο ένθετο “People” – Πρώτο θέμα