www.political.gr: Ο ρόλος των fillers στην ανανέωση του χαμένου όγκου

papakostories.gr: Skinboosters για νεανική όψη και φρεσκάδα στο δέρμα!
October 12, 2023
“14 Χρόνια Narcissus” – Στέλιος Αγγελίδης
March 10, 2024
papakostories.gr: Skinboosters για νεανική όψη και φρεσκάδα στο δέρμα!
October 12, 2023
“14 Χρόνια Narcissus” – Στέλιος Αγγελίδης
March 10, 2024

www.political.gr: Ο ρόλος των fillers στην ανανέωση του χαμένου όγκου

Τα fillers με υαλουρονικό αναγεννούν τον όγκο και δημιουργούν εκ νέου τη χαμένη δομή του σημείου όπου γίνεται έγχυση στο πρόσωπο. Το νεανικό δέρμα ενυδατώνεται συνεχώς εσωτερικά μέσω του υαλουρονικού οξέος, που είναι ένα φυσικό σάκχαρο που απορροφά την υγρασία. Υψηλές συγκεντρώσεις του ανευρίσκονται στον συνδετικό ιστό, στο υγρό που περιβάλλει τον οφθαλμό, στους αρθρικούς χόνδρους, στο αρθρικό υγρό και στο δέρμα, ενώ γεμίζει τον χώρο μεταξύ των κολλαγόνων και των ελαστικών ινών.

«Είναι δομικά, φυσικά, χημικά και βιολογικά ταυτόσημο σε όλους τους ιστούς και αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση ως βιολογικό υλικό στην ιατρική και την αισθητική. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αρχίζει να χάνει υαλουρονικό οξύ, γίνεται ξηρό και μειώνεται ο όγκος του. Ένας άλλος παράγοντας που διαδραματίζει ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης είναι η βαρύτητα που τραβά το δέρμα προς τα κάτω οδηγώντας σε πτυχώσεις και χαλάρωση.

Μέχρι πρόσφατα τα πιο συχνά είδη εμφυτευμάτων ήταν το κολλαγόνο και το λίπος, τα τελευταία χρόνια όμως μεγάλη ανάπτυξη έχει το υαλουρονικό οξύ, το οποίο συνήθως αποτελεί προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι, ως φυσικό προϊόν, δεν προκαλεί αλλεργίες -εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις- ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται. Είναι μια πολύ καλή λύση για την αύξηση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών, καθώς και για το γέμισμα των βαθιών ρυτίδων», αναφέρει ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης.

Αντίθετα με τα υπόλοιπα εμφυτεύματα, το υαλουρονικό οξύ είναι προϊόν μη ζωικής προέλευσης, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών ή αλλεργικής αντίδρασης. «Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης, συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε και αντιφλεγμονωδών, διότι μπορεί να αυξήσουν την τάση του δέρματός σας να ματώσει. Η θεραπεία αυτή καθαυτή είναι σύντομη. Κατά τη διάρκειά της ο γιατρός ενίει με λεπτή βελόνα το υλικό μέσα από την επιδερμίδα δίνοντάς του το σχήμα που θέλει.

Στις ρυτίδες αυξάνει τον όγκο κάτω από αυτές, με αποτέλεσμα να λειαίνονται και να γίνονται πολύ πιο ήπιες. Στη διόρθωση του προσώπου γεμίζει περιοχές όπως τα ζυγωματικά και το πιγούνι, επαναφέροντάς τους το χαμένο όγκο και κάνοντας το πρόσωπο πιο στρογγυλό και συμμετρικό.
Στα χείλη τέλος προσδίδει όγκο, διορθώνει το περίγραμμα και γενικά αναβαθμίζει την εικόνα τους», τονίζει ο κ. Αγγελίδης

Τι προσφέρει το υαλουρονικό

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος προσθέτουν όγκο σε περιοχές που χρειάζονται λίγο περισσότερη υποστήριξη ή βελτίωση. Ανασχηματίζουν διακριτικά τα μάγουλα και τα κάνουν ψηλότερα και σταθερότερα, αποκαθιστούν πιο νεανικές αναλογίες στο πρόσωπο, λειαίνουν τη γραμμή του πιγουνιού, τονίζουν τις καμπύλες των ζυγωματικών, αναπληρώνουν την υγρασία έτσι ώστε το δέρμα να ανακτήσει τη φυσική του ελαστικότητα και τόνο, δίνουν ένα ήπιο αποτέλεσμα λίφτινγκ (επανόρθωσης) χωρίς χειρουργική επέμβαση, επαναπροσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το σχήμα των χειλιών επαναφέροντας και γεμίζοντάς τα με διακριτικότητα, λειαίνοντας τις κάθετες γραμμές στο χείλος και το περίγραμμα, διορθώνοντας την πτώση στις γωνίες. Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι και μία ώρα, ανάλογα με τις περιοχές που χρειάζονται διόρθωση. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό και χωρίς τίποτα να την προδίδει.

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο “www.political.gr