“marieclaire.gr”: Dermafusion, ένας εξειδικευμένος καθαρισμός δέρματος

“TLife”: Λάδια προσώπου όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
November 11, 2019
Vaser Shape – Καταστροφή λιποκυττάρων – Στέλιος Αγγελίδης – Sigma tv
November 20, 2019
“TLife”: Λάδια προσώπου όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
November 11, 2019
Vaser Shape – Καταστροφή λιποκυττάρων – Στέλιος Αγγελίδης – Sigma tv
November 20, 2019

“marieclaire.gr”: Dermafusion, ένας εξειδικευμένος καθαρισμός δέρματος

Ένα φωτεινό και νεανικό πρόσωπο, όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι, δεν είναι απλά αποτέλεσμα καθημερινής περιποίησης στο σπίτι με προϊόντα που εύκολα θα βρεις στην αγορά. Για να το αποκτήσεις χρειάζεσαι μια πιο εξειδικευμένη και στοχευμένη θεραπεία, την οποία μόνο ένας δερματολόγος μπορεί να εφαρμόσει, αφού πρώτα κάνει τη διάγνωση, διακρίνει τις ανάγκες σου και καταλήξει στις σωστές μεθόδους αλλά και στα κατάλληλα συστατικά, τα οποία πρέπει να διεισδύσουν στο δέρμα σου για να αναγεννηθεί.

Για το λόγο αυτό, βρέθηκα στο ιατρείο του δερματολόγου και Διδάκτωρ Παν. Αθηνών, κυρίου Στέλιου Αγγελίδη. Έλυσα όλες μου τις απορίες, αποφάσισα να ξεκινήσω μια ολοκληρωμένη περιποίηση και φροντίδα προσώπου κι έπειτα αφέθηκα στα χέρια του για να κάνω το πρώτο step, τον καθαρισμό.

Όπως λέει ο κύριος Αγγελίδης, ο καθαρισμός του δέρματος είναι απαραίτητος για την καλύτερη αναπνοή του, την ενίσχυση της οξυγόνωσης των παρακάτω κυττάρων, για την ανάπτυξη πιο υγιών κερατινοκυττάρων, ενώ συμβάλλει και στη σύσφιξη.

Αφού μπήκα λοιπόν στην αίθουσα και ξάπλωσα στο ειδικό κρεβάτι, ο δερματολόγος μου εξήγησε, ότι ο καθαρισμός προσώπου, όπως τον φανταζόμαστε με ατμό, αποτελεί παρελθόν. Όταν μιλάμε για σύγχρονο καθαρισμό προσώπου, εννοούμε την απλή αφαίρεση των κερατινοκυττάρων (τα νεκρά κύτταρα), με σκοπό το δέρμα να συνεχίσει να αναπαράγεται από τη βασική στοιβάδα, ώστε τα επόμενα  κύτταρα να αναπτυχθούν σιγά – σιγά και να ανανεωθούν.

Οι σύγχρονοι τρόποι αφαίρεσης των νεκρών κυττάρων είναι συγκεκριμένοι και αφορούν όλο τον κόσμο: η μηχανική δερμοαπόξεση, η μηχανική απόξεση με φρέζα διαμαντιού, η μηχανική υδροδερμοαπόξεση για πιο ευαίσθητα δέρματα, το μηχανικό oxygen peel, καθώς και το Dermafusion, δηλαδή η μηχανική απόξεση με φρέζα διαμαντιού στην οποία ταυτόχρονα πραγματοποιείται και μικροδερμοαπόξεση χωρίς κρυστάλλους και μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις. Αυτή ήταν και η μέθοδος που εφαρμόστηκε στο δικό μου πρόσωπο!

Βασική προϋπόθεση για τον καθαρισμό του προσώπου είναι η διάγνωση, η οποία πρέπει πάντοτε να γίνεται πάντα από δερματολόγο. Ανάλογα τον τύπο του δέρματος, ο θεραπευτής θα αποφασίσει την κατάλληλη μέθοδο για τον καθαρισμό. Το ευαίσθητο δέρμα απαγορεύεται αυστηρά να έχει θερμική και ξυστική ενέργεια, γιατί δημιουργούνται νέα αγγεία και αυξάνεται το ήδη υπάρχον ευρυαγγειακό στοιχείο. Ένα πιο πορώδες και παχύ, λιπαρό δέρμα, χρειάζεται περισσότερο έναν μηχανικό καθαρισμό ή συνδυασμό θεραπειών. Ακόμη, ένα λιπαρό, ακνεϊκό δέρμα χρειάζεται πιο συχνό καθαρισμό προσώπου, σε αντίθεση με τη ροδόχροη επιδερμίδα (σαν τη δική μου δηλαδή), που χρειάζεται θεραπεία πιο αραιά.

Όλοι έχουν ισοδύναμα αποτελέσματα, όταν γίνεται η κατάλληλη και σωστή θεραπεία, λέει ο κύριος Αγγελίδης, ενώ στόχος είναι κάθε γυναίκα να μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες μετά από αυτήν, χωρίς να έχει ερεθισμένο πρόσωπο και χωρίς ξεφλούδισμα.

Εφαρμογή του Dermafusion στο πρόσωπό μου

Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα που συνδυάζει τη συνεργική δράση της μικροδερμοαπόξεσης και την ελεγχόμενη διαδερμική έγχυση των ενεργών συστατικών του κοκτέιλ που επιλέγει ο δερματολόγος στο δέρμα. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία, που δεν προκαλεί ερεθισμούς, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα και σου το εγγυώμαι! Με την ειδική κεφαλή (κυκλική κορώνα διαμαντιών), που εκτός από τη μηχανική απολέπιση, πραγματοποιεί και μικροδονήσεις που διεγείρουν την κυτταρική διαίρεση και αυξάνουν τη μικροκυκλοφορία της ροής του αίματος,  ενισχύεται η κυτταρική επιδιόρθωση στα βαθύτερα στρώματα. Η ενεργή αυτή διείσδυση των θεραπευτικών συστατικών γίνεται μέσω της εκπομπής ηλεκτρονίων χαμηλής έντασης, επιτρέποντας τη δίοδο βαθιά στο χόριο. Το πρόσωπό μου μετά τον καθαρισμό με το ειδικό μηχάνημα και τις μάσκες, έγινε πιο φωτεινό, λείο και σφριγηλό, ενώ εντυπωσιάστηκα από το γεγονός, ότι τις επόμενες ημέρες δεν παρατήρησα καθόλου ξεφλούδισμα ή ενοχλητικά σημάδια.

Τα αποτελέσματα της δεν εξαρτώνται μόνο από την θεραπεία, αλλά και από τον τοπική αγωγή που ακολουθεί μια γυναίκα, μετά από αυτήν, τονίζει ο δερματολόγος, κύριος Αγγελίδης. Θα πρέπει να γνωρίζεις, πως η εφαρμογή αλκαλικών προϊόντων στο δέρμα μετά από έναν καθαρισμό, προκαλεί αναστροφή του αποτελέσματος.

Καθαρισμός προσώπου με οξέα – η αλήθεια

Καθαρισμός προσώπου γίνεται επίσης, όπως λέει ο δερματολόγος και με τα οξέα. Όχι τα οξέα φρούτων που ξέραμε από παλιά, αλλά τα πολυυδροξυοξέα (PHA), που είναι πιο φιλικά για το δέρμα και μπορούν να γίνουν μέχρι και το καλοκαίρι και λειτουργούν κερατολυτικά , δηλαδή αφαιρούν τα κερατινοκύτταρα και καθαρίζουν το δέρμα.

Tips:

  1. Δεν πρέπει να πλένεις το δέρμα μας με σκληρά σαπούνια.
  2. Μην χρησιμοποιείς πολύ νερό γιατί αυτό ενώ φαινομενικά μοιάζει να ενυδατώνει, κάνει ακριβώς το αντίθετο στο δέρμα, το αφυδατώνει λόγω ωσμώσεως.
  3. Μην εφαρμόζεις λιπαρές κρέμες στο δέρμα, αλλά προτίμησε αυτές που περιέχουν ειδικές ουσίες που θα ενισχύσουν την κυτταρική ανανέωση.
  4. Εμπιστεύσου τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει η μεσοθεραπεία, που μειώνει τη διαπερατότητα του δέρματος.
  5. Χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα αντηλιακού.
  6. Απέφυγε τα προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη για την ομοιόμορφη κάλυψη του δέρματος και ματ υφή.
  7. Προτίμησε καλλυντικά που είναι ειδικά, μη τόσο καλυπτικά, minerals, που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.
  8. Ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί μια συνήθεια περιποίησης που πρέπει να εφαρμόζεται οπωσδήποτε πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ώστε το δέρμα να δεχτεί ομοιόμορφα τις ευεργετικές δράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και να γίνει πιο ανθεκτικό και οξυγονωμένο.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο marieclaire.gr