asisters.gr: Baby Botox, είναι κατάλληλο για μένα;

magdasnews.gr: Μεγαλώνοντας χωρίς ρυτίδες
August 7, 2022
tlife.gr: Μαύροι κύκλοι, Πού οφείλονται και πώς θα τους αντιμετωπίσεις
October 15, 2022
magdasnews.gr: Μεγαλώνοντας χωρίς ρυτίδες
August 7, 2022
tlife.gr: Μαύροι κύκλοι, Πού οφείλονται και πώς θα τους αντιμετωπίσεις
October 15, 2022

asisters.gr: Baby Botox, είναι κατάλληλο για μένα;

Το Baby Botox δεν έχει τόσο σχέση με την ηλικία και την δοσολογία, αλλά κυρίως με την τεχνική του γιατρού και το αισθητικό του μέτρο. Γι’ όλες τις αλήθειες που πρέπει να ξέρουμε σχετικά με το botox, την αποτελεσματικότητά του, τη χρήση του, κι επειδή πάντα εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, θέσαμε τις ερωτήσεις μας, στον δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη.

Botox: τι φταίει και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τόσο καλά;

Όταν κάνουμε botox στο ανώτερο πρόσωπο έχουμε να κάνουμε με τον μετωπιαίο μυ που είναι όλο το μέτωπο, το μεσόφρυο που είναι ανάμεσα στα δύο φρύδια και περιοφθαλμικά, το πόδι της χήνας. Αν ακινητοποιηθεί μόνο το μεσόφρυο που συνήθως είναι πιο έντονο σε άτομα που είναι αμφισβητίες, έχουν ανοιχτόχρωμα ή μυωπικά μάτια, η κίνηση εκτονώνεται στους ανταγωνιστές μύες οι οποίοι μπορεί να υπερτραφούν. Πιο συγκεκριμένα αυτό συμβαίνει με τους ανελκτήρες των βλεφάρων. Όταν λέμε botox θα πρέπει να γίνει σε όλα τα σημεία που εφαρμόζεται το botox και στο μέτωπο, και στο μεσόφρυο και περιοφθαλμικά. Υπάρχουν περιπτώσεις που το botox γίνεται μόνο περιοφθλαμικά στο πόδι της χήνας και πολλές κυρίες ζητάνε κάποιες ρυτίδες που είναι πιο κάτω από το πόδι της χήνας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο γιατρός ενδίδει,  δυστυχώς γίνεται εκτόνωση με σακούλες κάτω από τα μάτια κι έτσι μεγαλώνουν οι σακούλες!.

Μπορεί να εφαρμοστεί Botox και στον λαιμο;

Ναι φυσικά, πρόκειται για το botox Νεφερτίτη που γίνεται στο μυώδες πλάτυσμα, δηλαδή στην κάτω γνάθο και όλο το λαιμό και κυρίως σε νευρικούς λαιμούς που έχουν έντονες τις κάθετες ρυτίδες και όχι τις εγκάρσιες (οριζόντιες). Άρα, ο λαιμός φαίνεται πιο συσφιγμένος και οριοθετείται καλύτερα το περίγραμμα όταν κάνεις botox σε αυτό το σημείο.

Μπορεί να μου δώσει λάμψη;

Το botox έχει επίδραση και στον σμηγματογόνο αδένα ενώ μειώνεται η υπερπαραγωγή σμήγματος. Γι’αυτό το κάνουμε και στις μασχάλες σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης. Στο πρόσωπό, έχει ως αποτέλεσμα το μέτωπο να γίνεται πιο ματ, μειώνει τις γυαλάδες και δείχνει όμορφο και νεανικό.

Από πότε να ξεκινήσω;

Πλέον, το botox έχει πάρει θέση της αναζωογόνησης και της ξεκούρασης. Υπάρχουν πολύ μικρές ηλικίες που είναι εκφραστικές και έχουν ανάγκη να κάνουν botox για να μην σπάσουν και μονιμοποιηθούν οι ρυτίδες. Βελτιώνοντας τους περιοφθαλμικούς μυς, το βλέμμα φαίνεται ξεκούραστο.

Πότε το Botox είναι επιτυχημένο;

Όταν δείχνεις ξεκούραστη, όμορφη και χωρίς να καταλαβαίνει κανένας ότι έχεις κάνει botox.

Baby Botox μια μέρα μετά!

Το botox έχει κάποιες επιφυλάξεις μόνο για την ημέρα της εφαρμογής και ίσως και την επόμενη, δηλαδή για ένα διευρυμένο 24ωρο. Αυτά που δεν πρέπει να κάνεις μετά την εφαρμογή του botox είναι τα εξής: δεν πρέπει να τρίψεις έντονα και ακανόνιστα την περιοχή του μετώπου που εφαρμόστηκε. Την ημέρα της εφαρμογής και την επομένη δεν πρέπει να κάνεις εντοπισμένη ζέστη, δηλαδή σεσουάρ στο μέτωπο ή να γυμναστείς και δεν κάνεις καυτό ντους. Από την μεθεπόμενη μέρα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις!».

Ποια είναι ιδανική εποχή για botox;

Εποχή το botox δεν έχει γιατί είναι ενδομυικό φαινόμενο, δεν έχει καμία σχέση με την επιδερμίδα άρα δεν χρειάζεται να έχεις προφυλάξεις ούτε αντηλιακού, ούτε ηλιοθεραπείας. Επίσης, το botox δεν έχει καμία παρενέργεια στην υγεία, παρά μόνο αν έχει κανείς μυοπάθεια. Με botox δεν διακινδυνεύεις την υγεία σου! Το μόνο που διακινδυνεύεις είναι η ομορφιά γι’αυτό και πρέπει να γίνεται από ειδικό γιατρό και γνωρίζοντας τη δουλειά του ως προς το αισθητικό μέτρο. Γιατί το botox χαρακτηρίζει τον ίδιο τον γιατρό και όχι το φάρμακο!

Πόσο συχνά μπορώ να το κάνω;

Το botox είναι φάρμακο και κρατάει 3.5 μήνες στον οργανισμό. Σαν αποτελεσματικότητα, όμως, μπορεί να κρατήσει μέχρι 6 μήνες και αυτό εξαρτάται από την εκφραστικότητα του ατόμου, από την ηλικία και από το DNA. Παλιότερα το κάναμε κάθε τέσσερις μήνες ως αντιρυτιδική θεραπεία, πλέον η σύγχρονη κοινωνία μάς έχει δώσει μια ανοχή ώστε να μπορούμε να το κάνουμε δύο φορές το χρόνο.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες ακόμη:

  • Η τιμή του φαρμάκου είναι από 250 έως 300.
  • Το botox από ντιρεκτίβα της εταιρίας είναι θεραπεία δύο σταδίων. Το ένα στάδιο είναι η ημέρα εφαρμογής και το δεύτερο μετά από δύο εβδομάδες όπου επισκέπτεσαι τον γιατρό σου για να σε συμπληρώσει- ενισχύσει- διορθώσει.
  • Όλα τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα που σημαίνει πως αν κάτι πάει λάθος μπορείς να το διορθώσεις.

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης στο ηλεκτρονικό περιοδικό  “asisters.gr